Најновије

МАНДИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ СА ВУЧИЋЕМ: Црногорска власт вуче земљу ка грађанским сукобима!

Црногорска власт својим потезима вуче земљу ка грађанским сукобима, поручио је данас председник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић на видео конференцији са председником Србије Александром Вучићем, саопштио је ДФ.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Како су пренеле Vijesti.me, у саопштењу ДС се наводи да су представници политичких, научних и културних институција српског народа из Црне Горе на видео конференцији изразили задовољство што су, након три дана незаконитог притварања, на слободи владика Јоаникије и никшићки свештеници.

Они су оценили да ће режим у наредном периоду покушати да предузима сличне насилне акције против цркве и српског народа и да поново треба бити спреман на адекватан одговор. Мандић је, наводи ДФ, казао и да у Црној Гори постоје велики проблеми, да власт у континуитету брутално крши основна људска права и слободе српског народа, да је српска национална заједница тешко дискриминисана, као и да се гуши рад српских организација из области културе, науке и медија.

Он је рекао и да је важна солидарност коју према својим сународницима из Црне Горе показују Вучић и патријарх Српске православне цркве Иринеји упозорио да црногорска власт својим потезима вуче земљу ка грађанским сукобима, пише у саопштењу ДФ.

„Очигледно је да неко жели да кроз такве сукобе ‘ослободи’ Црну Гору од Срба и Српске православне цркве и да нам намени судбину коју су имали наши сународници у Републици Српској Крајини“, рекао је Мандић.

Он је истакао велику важност Србије за привреду и укупну економију Црне Горе и додао да ће након промене власти на следећим изборима, бити покренут велики економски циклус, да се планира читав низ акција везано за Луку Бар, реконструкција железничке инфраструктуре на потезу од Бара до Београда, и да се доврши изградња започетог аутопута.

Мандић је, такође, казао да ће нова власт градити хидроелектрану „Комарница“ и „Бук Бијела“, истичући да Електропривреда Црне Горе нема већег стратешког партнера од Србије, која диктира економски темпо региона и у другим областима.

Ово је сценарио који је ЦИА наменила Србији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА