Најновије

ПОНОШ О БОЈКОТУ: Шта год да бираш - изабрао си Вучића! Избори у септембру би били најгоре решење (ВИДЕО)

“Није политика само рушимо Вучића, треба променити стање у друштву. Овај систем плата, запошљавања у јавном сектору, довођења страних инвеститора уз огромне субвенције није добар за нас. Није кампања бојкота само кампања остани код куће. Остани јер ти не бираш, шта год да бираш - изабрао си Вучића", рекао је потпредседник Народне странке Здравко Понош.

Здравко Понош (Фото: Јутјуб)

“Слика у Србији није најбоља”, рекла је председавајућа Делегације Европског парламента за сарадњу са Србијом Тања Фајон, истичући да су људи љути и подељени, а друштво поларизовано.

Опозицију је позала да пронађе снагу и изађе на изборе у тешким условима.  

"Фајон је рекла да услови нису такви да избори могу брзо да се организују, позвала је грађане и опозицију да учествују, али је рекла да медијска слика није боља од када су из ЕУ покушали да утичу на поправљање стања. Указала је и на епидемиолошку ситуацију, та ситуација је била разлог у неким земљама да се избори одложе, а Србија има још неке разлоге, а то је ситуација у медијској сфери и још неки услови који сада нису бољи него што су били", каже Понош.

На питање да ли ће Народна странка остати усамљена у бојкот ако се избори помере за јесен, Понош каже да када су се у странци опредељивали за бојкот, нису водили рачуна о томе и додаје да неколико месеци не може ништа да промени.  

"Збунило ме је да је неко из опозиције сугерисао Тањи Фајон да се избори одложе до краја годишњих одмора, надам се ко год да је писао да није имао у виду септембар или октобар, то није реално, јер шта може да се промени за пар месеци, то би било изневеравање онога што смо рекли кад смо се определили за бојкот. Ништа не може да се промени за два месеца, Вучић може да купи социјални мир још два месеца, да подели још по 100 евра, медијска слика неће да се промени, али може да крене на боље ако би се договорили и да процес почне и траје 6-9 месеци и да се обезбеди оно што је договорено. То није септембар или октобар ако говоримо о изборима, Нова странка на таквим изборима неће учествовати", поручује.

Говорећи о штрајку глађу Бошка Обрадовића, Понош је рекао да га све што ради Обрадовић подсећа на процес ребрендирања Двери.  

"Обрадовић је имао два супротстављена става у кратком року, био је заговорник бојкта, онда предложио да се иде на изборе, па се онда определио да се разговара. Имао је и различито објашњење за мотив штрајка, тренутна инспирација што је видео Шеварлића, а онда да се застане и размисли. Захтеви који су еволуирали од тога да се седне и разговара, онда да имамо пет захтева који су капитални, да би стигли до одласка на ТВ. Оно што је забрињавајуће је, ајде да се организује разговор власти и опозиције, али идеја да таквим разговором председава и усмерава патријарх. То ме не уверава у озбиљност приступа, све то што Обрадовић ради ме подсећа на процес ребрендирања Двери. Немам ништа против, али ако нешто заједно радимо, треба да се договоримо. Ја му желим успех, али долазак тамо је лични избор сваког политичког актера", наводи Понош.  

Понош наводи и да се не искључује могућност да се избори не одрже 21. јуна.

"Нема кампање странака из власти, СНС је имао ону смешну видео конференцију, СПС није  у кампањи, ништа не указује да ће бити избора. Најгори сценарио је да имамо неозбиљно одлагање за септембар, којим се ништа не добија, осим што Вучић добија покриће. Вучић је открио чари ванредног стања и наставиће да их експлоатише, видите шта ради у Шиду, то нема везе с мигрантима већ са истраживањем јавног мнења које показује да је друштво осетљиво на питање миграната", рекао је потпредседник Народне странке.  

Објаснио је да грађани нису имали прилике да виде и чују опозиционе лидере.

"Јеремић је био на РТС уз најаву да је то почетак гостовања опозиционих лидера, после тога нико није позван. Наравно да грађани не знају шта опозиција нуди. Има неколико ствари око којих можемо да се сложимо. Прво да се унормалимо и први корак је да имамо нормалне изборе, а до тога не можемо да дођемо тако што је Вучић нешто обећао", рекао је Понош.

Прочитајте ОВДЕ зашто Александар Вучић није реаговао на Орбанову мапу велике Мађарске.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА