Најновије

ДОК НАРОД ГЛАДУЈЕ, АМЕРИКА ИЗДВАЈА 111 МИЛИОНА ЗА ОВО: НГСВ програм за војску! Мисле да ће овако покорити свет!

Амерички 75. ренџерски пук, Зелене беретке и друге копнене снаге специјалних снага САД-а добиће конвенционално оружје следеће генерације (НГСВ).

Амерички војник (Фото: army.mil)

Ми смо ентузијастични заговорници 6.8 мм оружја следеће генерације “, рекао је пуковник Џоел Бабит, извршни официр Програма снага за специјалне операције, недавно за military. com. "Очекујемо да ће у нашим формацијама бити оружја наредне генерације". Војска САД је у завршној фази процене прототипа НГСВ. Развијају их Џенерал Динамикс Орднанс (General Dynamics Ordnance), Тактикал Системс Инк. (Tactical Systems Inc.), Текстрон Системс (Textron Systems) и Сиг Сојер Инк (Sig Sauer Inc).

Намена оружја је замена 5,56 мм  М4А1 и аутоматског оружја М249 у пешадији и другим јединицама за блиску борбу.

Ако нема проблема и кашњења, службеници за модернизацију војске ће изабрати обе замене оружја, надамо се из исте компаније, до 2022. године, а онда ће већ бити испоручени трупама годину дана касније.

ПЕО СОФ Вориор (PEO SOF Warrior) сарађује с војском како би постао део НГСВ плана за борбу на терену, током петогодишњег плана одбране, рекао је Бабит.

Команда америчких снага за специјалне операције није увек одобравала програме конвенционалног оружја. Пример је КСМ25 систем циљања за борбу, који је био познат као “Кажњавач” (Punisher).

Током оперативне процене, елементи 75. ренџерског пука одбили су да понесу КСМ25 са собом приликом напада на утврђене непријатељске положаје у Авганистану, према неименованим изворима.

Војници су сматрали да је КСМ25 претежак и такође су били забринути да ограничено основно оптерећење од 25 мм метака није довољно да оправда извлачење М4А1 из мисије.

Чини се, међутим, да је НГСВ у све евалуације укључио снаге за посебне операције.

"Наши оператери су од почетка на додирним тачкама војника, и све време смо блиско сарађивали са (Извршним уредом програма) војницима," рекао је Бабит. "Наши оператери ... пружају повратне информације како би побољшали оружје."

Варијанта аутоматске пушке НГСВ-а толико је обећавајућа да ПЕО СОФ Вориор можда неће ићи напред са одвојеним напорима да развију лаган митраљез са комором за 6,5 мм Кридмур, додао је.

Тренутно смо одложили наш 6.5 мм митраљез Кридмур док чекамо резултате оружја следеће генерације “, рекао је Бабит.

Програм оружја следеће генерације (НГСВ) је итеративни, прототипизациони програм, који служи да развије смртоносност одреда за борбу против претњи, у сарадњи са војницима да буде оперативно релевантан.

Напори на прототипирању НГСВ-а састоје се од пушке (НГСВ-Р) и аутоматске пушке (НГСВ-АР) са заједничким улошком од 6,8 мм и контролом ватре (НГСВ-ФЦ) између два система. Први тест прототипа требало је да буде на пролеће 2020., али о томе нема информација, а послужиће и као „дијагностички тест“ за обавештавање продавца о њиховим тренутним перформансама. Други тест прототипа, који почиње почетком јануара 2021. године, обавестиће селекциони тим о перформансама ових система. Иако су специфичности осетљиве на конкуренцију, НГСВ-Р, НГСВ-АР, НГСВ-ФЦ и 6,8 мм муниција биће компатибилни са свим тренутно коришћеним омогућеним елементима, истовремено пружајући отворену адаптивну војничку архитектуру (АСА) да се интегрише са развојним уређајем програми.

Очекује се да ће три извођача радова изабрана у 2019. години - Сиг Сојер, Џенерал Динамикс-ОТС и Тектрон Системс - следеће године испоручити 38 прототипских пушака и 28 прототипских аутоматских пушака, заједно са 660.000 метака муниције за тестирање и процене војника, према буџетским документима.

укупно, током наредних пет година војска планира да купи мешавину од више од 120 000 нових лаких митраљеза и пушака.

Све у свему, набавке показују да би само око четвртине од 485.000 војника активних снага могло добити прилику да носе ово оружје.

У исто време, сервис развија напредни систем за управљање ватром за нову 6.8 мм пушку и аутоматску пушку. Замишљено је да превазиђе оптику коју тренутно користе војници на својим лаким митраљезима и пушкама.

Војска жели да јединица садржи оптику са променљивим напајањем за снимање на кратке и дуге домете, интегрисани даљиномер, балистички калкулатор и дигитални дисплеј који у складу са буџетским документима могу да обезбеде прилагођену циљну тачку.

А набавке за те системе за контролу ватре дају наговештај како ће се брзо прикупити залихе НГСВ-а. Они желе да купе скоро 4.000 следеће фискалне године, удвостручујући тај број за 2023. и 2024. годину, док до фискалне 2025. године не купе укупно 121.773.

Војни званичници траже 111 милиона долара да наставе прототипирање НГСВ-а у буџетском захтеву за фискалну годину 2021. године. Почетно финансирање које је програм добио у фискалној години 2020. било је 35,8 милиона долара, тако да за 2021. војска тражи више од двоструког износа јер се чини да је то обећавајући програм.

Одбегли џихадиста открио везу Пентагона са Исламском Државом, више о томе ОВДЕ!

 

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА