Најновије

ПОСЛАНИК У БУНДЕСТАГУ: Европа се буди и стаје уз Србију! Такозвано Косово је мафијашка творевина, којом из Приштине владају ратни злочинци!

На списку фаталних исхода свакако је мафијашка псеудодржава, којом, из Приштине, владају ратни злочинци, под утицајем кланова трговине људима, органима и наркотицима - истиче др Антон Фризен

Илустрација (Фото: bundestag.de/Правда)

Косовска трагедија почела је лансирањем лажне геноцидне и лудачке теорије тадашњег немачког министра одбране Рудолфа Шарпинга о наводним српским концентрационим логорима, крцатим изнемоглим Албанцима. Основа за међународну интервенцију на Косову и Метохији, такозвана Операција потковица - током које је са Косова, одлуком Срба, наводно требало да буду протерани сви Албанци - пука је манипулација са погубним последицама.

На списку фаталних исхода свакако је мафијашка псеудодржава, којом, из Приштине, владају ратни злочинци, под утицајем кланова трговине људима, органима и наркотицима.

Ово, оцењује др Антон Фризен, посланик парламентарне фракције странке Алтернатива за Немачку (АфД). Овај млади политичар десничарске оријентације, средином прошле седмице, оштро је у немачком Бундестагу говорио против наставка мисије Кфора у ланој држави и ангажмана војника Бундесвера.

Посланик парламентарне фракције странке Алтернатива за Немачку (АфД), др Антон Фризен (Фото: Јутјуб)

Ваш оштар тон према Шарпингу не одговара многима у Немачкој?

- Шарпинг је у Немачкој одавно заборављен. Желео сам само да подсетим да је он у свет лансирао лаж звану "Операција потковица", а која је послужила као основ за агресију НАТО на СРЈ, без мандата УН.

На чему базирате тврдњу да је та операција била лаж?

- Има много валидне документације и добрих књига о рату на Косову, објављених и на немачком. Професор Универзитета у Бечу Ханес Хофбауер написао је "Балкански рат" - десет година уништавања Југославије". Поред тога, Вили Вимер некадашњи портпарол за ресор одбране демохришћанске ЦДУ/ЦСУ фракције у Бундестагу, критички се разрачунао са "Операцијом потковица". Немачка државна телевизији АРД емитовала је одличан документарни филм "Почело је једном лажи".

Који су ваши аргументи за тврдњу да трупе Кфора немају више шта да траже на Косову?

- Више од две деценије ова мисија траје без икаквог позитивног учинка, тако да за њу нема никаквог оправдања, као што га ни приликом њеног отпочињања није било. Присуство Бундесвера на (тзв.) Косову најдужа је немачка мисија у иностранству икада, траје, ево, 21 годину. Ефекти су овакви: Косово данас није мултикултурална држава, како је Приштина најављивала, него све више албанско-националистичка. У присуству Кфора, пред очима ангажованих војника и старешина, одвијали су се вишеструки погроми српског становништва, уништавани су манастири и цркве. Становништво (тзв.) Косова данас је друго по сиромаштву у Европи, цветају корупција и трговина људима и органима. Мисија Кфора, дакле, ничим није допринела стабилности на (тзв.) Косову.

Не плашите ли се да тако отворено и критички, као мало ко на Западу данас, говорите о влади у Приштини?

- Ми, "Алтернатива за Немачку" (АфД), желимо да кажемо истину. Зато се не обазиремо на политичку коректност и међународне односе моћи. Добијам поруке мржње од албанских националиста у Немачкој. Они кажу: "Спалићемо те на ломачи!" Али не плашим се и наставићу да се залажем за слободу мисли.

Зашто не делите мишљење немачке владе, која се противи размени територија на Косову?

- Супротно владином мишљењу, поделу видим као једини проходан, прагматичан пут, јер Србија, нажалост, реално гледано, у догледно време неће добити читаво (тзв.) Косово. С друге стране, разменом би се могле задржати територије на северу које насељавају Срби, док би истовремено јужносрпски региони са високим процентом албанског становништва припали (тзв.) Косову. Историја је показала да вештачки повучене границе, које се не обазиру на етнокултуролошку ситуацију, нису опстале. Оваквом разменом територија била би омогућена сигурност.

Сметају ли јавности критике које упућујете влади Меркелове?

- Канцеларка Меркел у Немачкој није омражена, упркос промашајима у миграционој и енергетској политици, као и политици према ЕУ и у оквиру ње, а и својим оријентацијама у многим областима. То је и заслуга утицајних провладиних медија. Мислим да ће многи грађани отворити очи најкасније када буду осетили економске последице мера којима се влада борила против вируса корона. Овако или онако, ово је последњи канцеларски мандат Ангеле Меркел.

Спречити прогон хришћана

О уништавању српских цркава и светиња на КиМ говорите као да сте Србин. Где налазите мотиве за подршку СПЦ у, како кажете, њеном пружању праведног отпора мафијашкој држави?

- Хришћанин сам, моја мајка је Рускиња, православка. Наравно да ме погађа када страдају православне цркве, манастири и иконе. Наша странка АфД поднела је Бундестагу захтев, који сам иницирао, да се заустави прогон хришћана. Тражићу и да се прекине са дискриминацијом хришћана и уништавањем српских светиња на Косову. С нестрпљењем ћу чекати и тај одговор.

Мило тера владике на робију, хоће да етнички очисти Црну Гору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА