Најновије

ЛАЗАНСКИ СЕ ХИТНО УКЉУЧИО У ПРОГРАМ ИЗ МОСКВЕ: Ово је права истина о Русији! Српски амбасадор демантовао лажи које потурају западни медији

“Руски медицински капацитети су огромни, само у систему руских железница има 2.700 болница, тако да не одговара истини да нема места у здравственим установама и да понестаје лекова”, рекао је амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазански.

Мирослав Лазански (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Лазански је навео да, док није било система издавања картица и одобравања излазака, било је мало људи и возила на улицама.

"Сад кад постоји тај систем електронског давања дозвола за кретање, имате заиста много људи на улицама, као и аутомобила. То је невероватно, као да Руси контрирају, раде све супротно ономе што се прописује, али казне су овде, у сваком случају, драконске, тако да претпостављам да се никоме не исплати да крши те прописе", рекао је Мирослав Лазански.

Амбасадор Србије у Москви је оценио да Русија неће уводити нове мере, попут полицијског часа, и претпоставља да ће од средине маја бити релативно блажи третман према људима који имају потребу да одлазе ван места боравка.

Лазански сматра да је коронавирус закаснио на простор Русије.

"Они сад врх пандемије тек очекују у првим данима маја и вероватно до средине маја због тога је и тако велики скок од 9.623 инфицирана за један дан. Све до 10-12.000 је, што се тиче броја становника Русије и огромног простора Руске Федерације, релативно подношљиво и под контролом", казао је амбасадор Лазански.

Прочитајте ОВДЕ како је Кина одговорила на провокације из Вашингтона.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА