Најновије

"ТО ЈЕ ПОКУШАЈ ОПСТРУКЦИЈЕ!" Иран одбацио оптужбе САД-а!

Портпарол Mинистарства спољних послова Ирана, Сеид Абас Моусави је рекао да Вашингтон користи лажне оптужбе да појача своју кампању притиска на Венецуелу, након тврдњи САД-а да је Каракас послао авионе натоварене златним полугама у Техеран.

Иран (Фото: Јутјуб)

Он је описао наводе да Иран узима злато из Венецуеле као "неутемељене коментаре" који имају за циљ да појачају притисак на јужноамеричку земљу.

Такве тврдње америчке владе су "покушај опструисања планова венецуеланске владе о оживљавању рафинерија и производње нафтних производа, укључујући бензин, чији је недостатак узрокован окрутним америчким санкцијама", рекао је дипломата.

Амерички специјални изасланик за Венецуелу, Елиот Абрамс, раније је устврдио да се иранска помоћ Венецуели "исплаћује у злату", те да се авиони из Техерана, који носе опрему за венецуеланску нафтну индустрију, враћају кући натоварени златом. Цитирајући изворе, Блумберг је одвојено известио да су венецуелански званичници убацили око девет тона злата у авион за Техеран као плаћање за оживљавање венецуеланских рафинерија.

Иран и Венецуела су погођени снажним америчким санкцијама, укључујући ограничења чији је циљ уништавање њиховог енергетског сектора. Вашингтон отворено жели да свргне венецуеланског председника Николаса Мадура и подржава његовог главног политичког ривала Хуана Гваида.

Званичници у Техерану и Каракасу тврде да су америчке санкције незаконите према међународном праву, те су више пута наглашавали да само штете становништву, те да отежавају набавку санитетског материјала потребног у борби против коронавируса, као и других потрепштина.

Бела кућа блокирала сведочење водећег америчког доктора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА