Најновије

ИМА НЕШТО ОД ЧЕГА И РУСИ СТРЕПЕ: Шојгу открио шта је највећа претња за војну безбедност Русије!

Стратешки правац Запада представља највећу претњу за војну безбедност Русије, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу (Фото: РИА)

Oн је истакао да је у циљу неутрализације претњи у Западном војном округу 2020. године планирано 28 догађаја усмерених на побољшање трупа, што је синхронизовано с набавком савременог наоружања.

„До краја године Западни војни округ добиће око 2.000 јединица нове и модернизоване технике, чији ће удео у наоружању на крају чинити преко 65 одсто“, додао је министар.

Према речима Шојгуа, Западни војни округ припрема се за одбрамбене војне вежбе Балтичке флоте и шесте армије.

„Главни напори команде округа тренутно су усмерени на припрему командно-штабне вежбе са Балтичком флотом и шестом армијом. Војна вежба је искључиво одбрамбеног карактера“, истакао је министар.

 

Он је додао да су војници Западног војног округа од почетка године одржали више од 320 оперативних и борбених обука, укључујући и више од 30 војних вежби.

Шојгу је најавио и главну војну поморску параду која ће се одржати 26. јула у Санкт Петербургу у част 75. годишњице победе у Другом светском рату.

„У паради ће учествовати 46 војних бродова и подморница свих флота, укључујући и најсавременија пловила која су тренутно у саставу наоружања. Међу њима су прва фрегата из серијске производње 'Адмирал Касатонов', велики десантни брод 'Петар Моргунов', подморница 'Петропавловск-Камчатски' и други“, рекао је Шојгу.

Осим у Санкт Петербургу, парада ће се одржати и у Североморску, Владивостоку, Севастопољу и Балтијску, као и у луци Тартус ( Сирија).

Хафтарове снаге се повлаче са фронта у Либији, више о томе ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА