Најновије

ПАМЕТНЕ: Немице траже да им се плате додатни послови које су имале код куће током карантина!

Група жена из Немачке одлучила је да влади те земље испостави рачун за, како су навеле, додатне послове које су биле принуђене да раде у време карантина уведеног због пандемије коронавируса.

Жена (Фото: pixabay. com)

Како пише Еуроњуз, а преноси италијанска штампа, реч је о женама које су запослене, имају своју професију али су у време блокаде поред свог посла "од куће" морале додатно да се брину о деци, да им помажу у учењу и писању домаћих задатака, да кувају, перу, пеглају и да, како су навеле, по потреби "буду психолог" мужу или деци.

Реч је о свим оним пословима које су морале да раде све време током карантина, а које иначе обављају незапослене домаћице, плус свој редовни посао.

Идеја је потекла од архитекте Карин Хартман, из немачке покрајине Саксоније, мајке троје деце, која је позвала жене са истим или сличним искуством.

Формирале су групу ("Рачуни родитеља за коронавирус"), која је на социјалним мрежама постигла успех и има све више чланова.

Од симбличног геста, идеја је прерасла у националну кампању која има за циљ да укаже на важност али и економску цену посла који се обавља унутар кућних зидова.

Карин и остале мајке чланице ове групе, сматрају да је посао које су радиле код куће у време карантина био "додатни, а неплаћени посао" који је многима од њих одузео време за професионални рад.

Чланица групе, Патриција Камарата, позната блогерка истиче да кампања има за циљ да укаже на важност невидљивог и свакодневног рада оних који брину о другима и својим породицама.

На својој "фактури" Патриција је написала: "обука и помоћ деци, од 17. марта до 15. маја, укупно 22.296 евра за уложено време, укључујући и трошкове материјала, струје, воде и грејања".

Рачун је испоставила и Андреа Реиф, блогерка и запослена мајка троје деце из Минхена, која процењује да јој држава дугује 12.423,60 евра за шест недеља додатног рада.

Прочитајте ОВДЕ  каква нам епидемија сада прети.

Извор: Танјуг/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА