Најновије

СУДАР ЗВЕРИ ОСТАВЉА САМО ПУСТОШ! Турски борбени дронови уништавају Панцир С системе! (ФОТО/ВИДЕО)

Оперативна соба владе Националног споразума (ГНА), саопштила је 20. маја да су њене борбене беспилотне летелице циљале четири система противваздушне одбране Панцир-С1 Либијске националне армије (ЛНА).

Панцир С (Фото: mil.ru)

Пуковник Мохамад Кунуну, портпарол оперативне собе, рекао је да су три система циљана у близини града Тархунах, док је четврти циљан у близини града Ал-Вишка.

Либијска телевизија Ал-Ахрар поделила је видео снимке који приказују уништавање два система Панцир-С1 у близини Тархунах. Други видео који је поделила турска локална телевизија, Клеш Репорт, показује да је трећи систем циљан на путу у близини града.

Турски извори поделили су трећи видео снимак који приказује ударе беспилотних летелица у складиште у близини Ал-Вишке, где је наводно смештен четврти систем Панцир-С1.

Системи су очигледно били на мети турских Бајрактар ​​ТБ2, беспилотних борбених ваздухоплова (УЦАВ). ГНА тврди да су дроновима управљале њихове снаге. Међутим, то тек треба да се верификује.

УАЕ (Уједињени Арапски Емирати) је прошле године у Либији распоредила неколико сопствених система противваздушне одбране Панцир-С1, који су базирани на камионима МАН, како би се супротставила претњама турских борбених беспилотних летелица. Још увек није јасно да ли овим системима управљају службеници Емирата или особље ЛНА.

Бајрактар ТБ2 (Фото: southfront.org)

Панцир С1 (Фото: southfront.org)

Дана 18. маја, снаге ГНА-е, уз подршку Турске, заузеле су ваздухопловну базу Ал-Ватииа од ЛНА. Унутар базе пронађена су два система Панцир-С1, један оштећен, а други потпуно уништен.

Ови недавни неуспеси зауставили су напад ЛНА на главни град Триполи. ГНА и њени подупирачи, који су добили замах, вероватно ће појачати свој притисак на ЛНА. Наводно ће ускоро бити покренута велика операција за освајање Тархунаха.

Догодио се покушај крађе карактеристика хиперзвучних ракета! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА