Најновије

ИСПЛИВАЛО НА ПОВРШИНУ: БРИТАНЦИ ВОДИЛИ СРПСКУ ПОЛИЦИЈУ! Утицај странаца на МУП после 5- октобра био је невероватан

Од свих страних служби које су икада биле активне у Србији, највећи утицај на овдашњи друштвено-политички живот имала је британска, тврди Горан Живаљевић, заменик директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) у време власти Зорана Ђинђића.

Полиција (Фото: mup.gov.rs)

Како наводи, свој утицај су Британци деведесетих највише имали преко Нове демократије - странке Душана Михајловића која је била језичак на ваги између власти и опозиције, те део владе Мирка Марјановића од 1994. до 1997 године.

Британци су тако, каже бивши заменик шефа БИА, добили „одличан увид, а и могућност већег утицаја на све политичке токове у Србији тог времена“. Утицај су имали и после октобарских промена 2000, такође преко Михајловићеве странке, која је касније преименована у Либерали Србије, а која је добила вођење МУП. - Нећу много претерати ако кажем да је овај ресор фактички додељен Британцима као принудним управницима, где су новопечени Либерали Србије били само декор ради какве-такве политичке коректности јер је стварно глупо, чак и за Србију тог времена, да странци званично воде сектор безбедности једне земље - наводи Живаљевић.

Да ли је Мило Ђукановић дао 400.000 евра убици Оливера Ивановића да ликвидира лидера опозиције, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА