Најновије

РОСОБОРОНЕКСПОРТ ПОНУДИО ТРЖИШТУ НОВО ОРУЖЈЕ: Русија продаје радарску станицу за откривање хиперзвучних циљева!

Највећи руски специјални извозник наоружања „Рособоронекспорт” (улази у састав „Ростеха”) понудиће међународном тржишту нову радиолокациону станицу која може да открије хиперзвучне циљеве који лете брзином до 8.000 километара на час на удаљености до 450 километара и достижу 200 километара у висину, саопштено је из прес-службе ове компаније.

Хиперзвучна ракета (Фото: army.mil)

„Светском тржишту понуђена је најновија радарска станица која ефикасно открива широк спектар савремених и перспективних ваздушних објеката, укључујући хиперзвучне циљеве. Приликом стварања извозне варијанте радарске станице узет је у обзир растући значај средстава противваздухопловне одбране у безбедности држава, као и потребе иностраних купаца у повећању извиђачких могућности делова и јединица ПВО”, објаснио је генерални директор „Рособоронекспорта” Александар Михејев, а преноси прес-служба.

Он је још нагласио да је уверен да ће у данашњим условима и при очигледним перспективама хиперзвучне технологије, радарска станица 59Х6-ТЕ заузети лидерску позицију у оквиру свог тржишног сегмента и да ће бити од изузетне важности за земље које свој ПВО систем заснивају на глобалним тенденцијама развоја средстава ваздушног напада.

„Рачунамо да ће нова радарска станица бити веома тражена од стране земаља азијско-пацифичког региона, Блиског истока и северне Африке”, додао је Михејев.

Све предности нове радарске станице

Како се наводи, мобилна трокоординатна радарска станица 59Х6-ТЕ направљена је на бази модерних домаћих компоненти с дигиталном обрадом и формирањем сигнала. Она поседује висок потенцијал и повећани степен заштите од ометања сигнала. Поред хиперзвучних циљева, она такође ефикасно детектује аеродинамичке и балистичке објекте. У саставу радарске станице је и опрема за препознавање откривених ваздушних објеката у међународним системима за радарско препознавање Мк-ХА и АТС РБС.

Нова радска станица такође омогућава мерење домета, азимута и висине ваздушног објекта. Способна је да открива циљеве који лете брзином до 8.000 километара на час на удаљености до 450 километара и висини до 200 километара, а након откривања, размењује радарске информације са системима аутоматизованих средстава.

Где је стигао тешко наоружан амерички конвој, сазнајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА