Најновије

БЕЗБОЖНИК ХОЋЕ ЂАВОЉУ ЦРКВУ: Митрополит Амфилохије ударио на власт у Црној Гори

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије прокоментарисао је тренутно ситуацију Црној Гори и полажају СПЦ у тој држави.

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

- Стварање цркве на основу припадности државне или било које друге припадности је безумље и већег није било у овдашњој историји. А чим се неко отуђи од Цркве, чим се обезбожи, онда све мења, мења и главу и нацију, и тако то бива свуда у свету - оценио је он.

- Видите шта се догађа овдје у овој Црној Гори, Боки и Брдима. Ова савремана црногорска власт позива на пут који је беспуће, на пут одрицања од Бога љубави и Цркве Божије, на стварање своје сатанске безбожне цркве, богопротивне цркве која је разапела Христа, и оне правде коју је применио Понтије Пилат прихвативши лажи о Христу и осудивши га на смрт и распеће - нагласио је владика.

Приметио је да је савремена правда много блиска тој пилатовској правди, посебно овде код нас у овим преломним временима:

- Поново је овдје Пилат васкрсао, који хоће да убије Христа Господа, да људе лиши те вечне божанске светлости – Христа Бога, као вјечне свјетлости, и Цркве Његове, коју исповедамо на свакој Литургији, којој припада овај наш народ кроз вјекове. И ми данас сведочимо Њега – Христа Бога нашега, као јединороднога Сина Божијега, који нас призива да љубимо једни друге на начин како је Он заволио овај свијет, тако што је жртвовао себе за овај свијет - додао је он.

Високопреовећени је на празник Светог Јована Богослова, љубљеног Христовог ученика, поводом храмовне славе служио Свету архијерејску литургију у Цркви Светог апостола и еванђелисте Јована у Побрђу,  Доњи Грбаљ, као и помен оцу Мому Кривокапићу.

- И међу вама Бокељима има оних који се сада одричу да нијесу Срби, да нису православни, који хоће своју цркву. Коју своју Цркву? Гдје је то било у историји да безбожник ствара цркву! То само може у овој безумној, избезумљеној данашњој Црној Гори. Безбожник да ствара своју цркву! То је ђавоља црква, то није Божија Црква. Овај народ је припадао, без обзира како се звао: Бокељ или Брђанин или Црногорац, једној светој саборној апостолској Цркви Христовој, која се зове и звала се кроз вјекове Српска црква, нарочито од времена Светога Саве.

Објаснио је да име Цркве није битно већ да је битно да је она једна Божија Христова Црква, као и то да њу не може стварати било ко зато што је њу створио сами Бог и људи који су се крстили у име Оца и Сина и Духа Светога кроз векове:

- Нажалост, данас у овој нашој никада несрећнијој Црној Гори, они који су обоготворили Броза и Стаљина, повели братоубилачки рат 1941, па наставили до данас да воде то братоубилаштво, клањали се Титу и партији, сада проглашавају Црну Гору и своју нацију за Бога и хоће Цркву да претворе у своје божанство - рекао је Митрополит.

Запитао се како могу атесити да знају шта је и ко је Црква јер кад би то знали онда би, како је казао, знали да се ова Српска црква, која се данас зове СПЦ, тако зове и у Француској, где има Француза који јој припадају, затим у Шпанији итд.

- Нико њих не тера да буду Срби, нити су они то тражили, него да буду припадници једне свете саборне и апостолске Цркве. Ја јесам и Србин, и јесам и Црногорац, и моји су преци немањићку Морачу припојили 1820. године Црној Гори. Јесам и Црногорац, али сам, пре свега, оно што су били сви моји преци. Шта треба да радим, да се одрекнем ђеда, предака!? Како то може да буде - казао је Амфилохије.

Погледајте ОВДЕ масовну тучу у Никшићу.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА