Најновије

ДОКАЗ ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА СРБИЈЕ И КИНЕ: Стигла донација заштитне опреме МУП-у са Далеког истока! (ФОТО)

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас примопредаји заштитне опреме и уређаја, које је кинеска компанија "НУКТЕК" донирала Министарству унутрашњих послова, и истакао да је ова донација само још један доказ челичног пријатељства Србије и Кине.

Кинеска донација МУП-у Србије (Фото: mup.gov.rs)

У претходним недељама и месецима Србија се, као и друге земље, суочавала са корона вирусом. У сваком тренутку наше борбе имали смо подршку Народне Републике Кине, земље која се успешно борила са корона вирусом и која је показала да мере које примењује дају резултате. Те мере, које је Србија примењивала у сарадњи са кинеским експертима који су дошли у нашу земљу, дале су резултате и у Србији и показале да можемо ефикасно да заштитимо наше становништво - рекао је Стефановић.

Кинеска донација МУП-у Србије (Фото: mup.gov.rs)

Кинеска компанија "НУКТЕК" данас је донирала Министарству унутрашњих послова 14.000 заштитних маски Н95, двоја КД врата са мерачем температуре,пет јединица за карантин и 15 посебних камера за мерење температуре.

Министар је путем видео-конференцијске везе разговарао и са генералнимдиректором "НУКТЕК"-а Цићјан Ченом, у присуству амбасадорке Народне Републике Кине у Београду Чен Бо, којем се захвалио на донацији и упутио му позив да посети Србију.

Реч је о изузетно значајној донацији за заштиту здравља припадника Министарства унутрашњих послова, али и свих грађана Србије. Данашња донација само је једна у низу донација које је Кина дала Министарству унутрашњих послова - рекао је министар.

Он је разговарао са амбасадорком Чен Бо и о донацији мобилних камион скенера, у вредности од девет милиона евра, које ће Кина упутити Министарству унутрашњих послова, а који ће имати вишеструку употребу.

- Народна Република Кина и амбасдорка Чен Бо и овим гестом показали су да желе да даље граде блиско пријатељство које су успоставили председници Александар Вучић и Си Ђинпинг. Високе технологије могу да имају изузетну улогу у заштити здравља и безбедности становништва и кроз наше заједничке пројекте хоћемо покажемо грађанима да бринемо о њиховом здрављу, безбедности и даљем снажном напретку - нагласио је Стефановић.

Кинеска донација МУП-у Србије (Фото: mup.gov.rs)

Амбасадорка Чен Бо истакла је добру сарадњу компаније "НУКТЕК" и Министарства унутрашњих послова.

- Овом донацијом "НУКТЕК" жели да помогне Србији у даљој контроли епидемије. Кина и Србија се боре против корона вируса раме уз раме. Епидемија је и Србији и у Кини данас под контролом, живот се враћа у нормалу, а кинески народ никада неће заборавити концертом подршке Кини на Калемегдану, где сам управо била заједно са министром Стефановићем. Такву подршку српског народа, кинески народ никад неће заборавити - рекла је Чен Бо.

Амбасадорка је нагласила да ће сарадња између две земље бити настављена и да ће се челично пријатељство између Србије и Кине у будућности и даље учвршћивати.

Генерални менаџер "НУКТЕК"-а за Европу Ћијан Фу, који је присуствовао састанку, представљајући нове производе за борбу против вируса захвалио је Влади Републике Србије на свему што је учинила за кинеске држављане који су боравили у нашој земљи у протекла два месеца, али и припадницима Министарства унутрашњих послова који су били на улицама како би заштитили грађане.

Он се захвалио и кинеској Амбасади и амбасадорки Чен Бо за коју је рекао да је отворила нову област сарадње српске и кинеске владе.

- Ово није само донација технологије. Желимо да упутимо најлепше жеље свим грађанима Србије кроз ове маске. Наше породице су донирале маске, а деца су осликала цртеже на којима су приказане најбоље жеље које упућујемо вашем народу - истакао је Фу.

Шта је Вучић рекао Шиптарима, прочитајте ОВДЕ!

 

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА