Најновије

ЕКОНОМСКИ СТРУЧЊАЦИ РАСКРИНКАЛИ ВУЧИЋЕВЕ ОБМАНЕ НАРОДА: Србија прва у Европи по БДП?! Тај филм нећемо гледати!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија по привредном расту ове године бити најуспешнија земља у Европи! Стручњаци, међутим, не деле његово мишљење.

Економиста проф. др Љубомир Маџар (Фото: Јутјуб)

 Не само да нећемо имати пад бруто домаћег производа (БДП) ове године од мунус два, него неће ни бити негативног раста. По стопи раста бићемо прва земља у Европи, бићемо најуспешнији - рекао је Вучић.

Економиста Љубомир Маџар сматра да су нам потребне озбиљне прогнозе стручњака које не проистичу из приближавања избора.

- Нема тог Бога који може да зна како ће изгледати привредни раст Србије у овој години. Ми не знамо колико ће трајати ова епидемија, друго још мање знамо какве штете ће она продуковати. Прерано је за такве прогнозе, сувише мало елемената који су познати, а превише елемената који су непознати. Не знамо какви ће ефекти проистећи из овог епидемијског поремећаја - објашњава Маџар.

Како истиче Маџар, ситуација привреде у доба коронавируса није толико прецизно предвидљива, а привреда Србије ни пре епидемије није била на завидном нивоу.

- Наша привреда све до пре пар година, па и иначе није остваривала неке високе резултате него је била ту негде при дну листе земаља из региона са којима можемо смислено да се поредимо. Било би право чудо да једна трома и споро растућа привреда одједном скочи на неки тренд раста који је најбољи у Европи. Тај филм мислим да нећемо моћи да гледамо - закључује Маџар. 

Прочитајте ОВДЕ како Приштина и Подгорица заједно раде против Србије.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА