Најновије

НУКЛЕАРНО ТЕСТИРАЊЕ ПРВИ ПУТ ПОСЛЕ 28 ГОДИНА: Трамп на корак од онога од чега читав свет стрепи!

Тема је била разматрана на састанку највиших званичника различитих агенција за националну безбедност 15. маја, након што су неки у соби оптужили Кину и Русију да тајно спроводе нуклеарне тестове, објавио је "Вашингтон Пост".

Доналд Трамп и Мајк Помпео (Фото: Flickr)

Један званичник је том листу рекао да је нуклеарна демонстрација „веома трајан разговор“ и да би могла бити корисна за преговоре са двема државама, јер Вашингтон тражи свеобухватан нови договор о регулисању нуклеарних залиха.

Сједињене Државе остају једина нација која је икада користила нуклеарно оружје током ратног времена, а током хладног рата су обавили више од 1.000 тестова.

У почетку су се спектакуларни догађаји често одржавали на удаљеним острвима Тихог океана пре него што их је брига о животној средини "спустила на земљу".

С изузетком Северне Кореје, постојао је дугорочни мораторијум на тестове нуклеарног оружја, а неки стручњаци за контролу оружја брину да би амерички тест могао да запали нову еру тестирања широм света.

- То би био позив за остале земље са нуклеарним оружањима да следе тај модел - рекао је Дерил Кимбел, извршни директор Асоцијације за контролу оружја.

Док је бивши председник Обама активно покушавао да смањи америчке и међународне нуклеарне арсенале, Трамп је заузео супротан приступ, с тим да је његов буџет за 2021. годину укључио готово 46 милијарди долара додатних трошкова за америчке програме нуклеарног оружја, јавља "Дифенс њуз".

Окончана талачка криза у Москви! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА