Најновије

Шта се крије иза Трамповог позива за отварање цркава?

Помоћници Доналда Трампа забринути су смањењем популарности председника САД међу хришћанским верницима у земљи, пише „Политико“.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп се традиционално ослања на подршку белих верника Евангелистичке цркве. Изборна кампања америчког лидера је била упућена и протестантима и католицима. Помоћници Трампа су рачунали да ће подршка верника помоћи републиканцу на изборима у новембру. Међутим, последње анкете показују пад популарности америчког председника у поређењу са истраживањима која су спроведена међу белим евангелистичким хришћанима за око 11 процената, међу католицима за око 12 процената и протестантима – 18 процената.

Према подацима листа, управо са циљем како би сачувао подршку религиозних конзервативаца, Трамп је јуче изашао са позивом да се отворе сви верски објекти – цркве, џамије, синагоге – које су затворене због пандемије вируса короне.

- Гувернери морају да поступе исправно и дозволе тим врло важним верским објектима да одмах отворе своја врата, током овог викенда. Ако то не ураде, ја ћу заобићи гувернере - рекао је амерички председник.

Према информацијама Универзитета Џона Хопкинса који врши прорачуне на основу података федералних и локалних власти, у САД је забележено више од 1,6 милиона случајева инфекције вирусом корона, док је умрло више од 96.000 људи.

Прочитајте ОВДЕ   шта се крије иза нестанка Рамзана Кадирова.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА