Најновије

Београђанка ушла у превоз и замолила жену без маске да се склони од ње - није ни сањала шта ће се догодити

Београђанка Марија Р. је журила на посао и ушла у возило градског превоза када је затекла призор који је веома узнемирио. У аутобусу је било доста људи, али је само неколико путника осим ње носило препоручену заштитну опрему.

Аутобус (Фото: Јутјуб)

"Сваког дана идем на посао аутобусом и ситуација је све гора и гора што се људи више опуштају. Бројала сам, од нас тридесетак само је нас седморо носило маске, рукавице да и не помињем", прича Београђанка која је након иницијалне нелагодности ускоро доживела и праву непријатност.

"Седела сам у превозу и поред мене је било оно место обележено као седиште које мора остати празно, тек улази нека девојка и седа поред мене. Има око тридесетак година, не носи маску и села поред мене на забрањено место најопуштеније. Устала сам и свашта јој рекла", каже девојка.

Због оних који кажу "Неће вирус мене" многи од градског превоза и одустају: Возили смо се аутобусом и, да, неодговорних људи има пуно
Возач аутобуса није могао да верује када је видео шта је путница ставила на лице: "Па, рекли су да носимо маске..."

У том тренутку прикључио се још један путник који је носио маску.

"Старији човек који се нашао у близини се умешао и рекао девојци да треба да се стиди, да маска мора да се носи и да сам ја због њеног одсуства маске сада устала и остала да стојим. Мислите да се померила? Не. Девојка је без стида наставила да седи а ја сам стајала", каже Марија.

- Гужве су на улицама, има доста возила, али путника је изненађујуће мање. У аутобусима нема толике гужве као раније, а ни правила не поштују сви. Неки носе маске, неки не, али ко може било шта да им каже. Осећам се безбедно, носим маску и рукавице, радим оно што је до мене - рекао је возач аутобуса на линији 53.

Док су неки поштовали мере, попут уласка на предња врата, носили су маске и рукавице, али и редовно очитали карту, са друге стране видели смо и потпуно другачији случај.

Поједини путници не само да нису имали маске и рукавице, већ су и седели на местима која за то нису предвиђена. Нису поштовали прописану дистанцу, нити су очитавали карту иако су о свему на време обавештени, а у аутобусима нема редара који су претходно били планирани за контролисање грађана у превозу.

Прочитајте ОВДЕ     шта је открила Брнабићева.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА