Најновије

ДРАГАН ШОЋ ОПЛЕО ПО МИЛУ: Упозоравали смо да Ђукановић жели да успостави апсолутну власт! Ево 14 година живимо у приватној држави

Бивши функционер Народне странке Драган Шоћ изјавио је да су у време референдума у Црној Гори упозоравали да Мило Ђукановић не спроводи пројекат због декларисаних циљева, него због тога што жели да успостави на једном простору апсолутну власт.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

“Нама се чини да се то потврдило. Ево 14 година живимо у приватној држави. То није био декларисани циљ, него је био стварни циљ. А то што смо ми привидно лидери нечега у нечему и што смо наводно направили велике искораке, мислим да нисмо, него да смо у погледу владавине права, независности институција, посебно правосудних, загазили неколико корака уназад у односу на ситуацију у којој смо били пре референдума”, казао је Шоћ.

Он сматра да би грађане требало питати да ли се данас осећају безбедније у односу на тај период, почевши од физичке, па до економске, социјалне и сваке друге безбедности.

Шоћ наводи да би и представници невладиних организација, који су тада здушно подржавали тај пројекат, требало да саопште “да ли је ово оно што су они желели“.

“Ђукановић је обећавао. Ми смо изгубили. Изгубили смо, срећно било. Да видимо шта се испунило од његових обећања, јер ми нисмо били у прилици да наша обећања спроводимо“, казао је Шоћ и наставио:

“Мислим да смо назадовали и као друштво и као држава у сваком погледу. Подељенији смо данас него што смо тада били, институције су нам у горем стању него што су тада биле…”.

Он је казао да је садашња власт највећи непријатељ државе, иако она пропагира тезу да Црна Гора има непријатеље.

“Све више имамо непријатеља, унутрашњих и спољашњих, са Истока и са Запада. То је оно што власт говори. Ја мислим да немамо, него смо ‘сами себе’, што би рекао Свети Петар Цетињски, односно највећи непријатељ нам је власт која је у Црној Гори”, истакао је Шоћ.

Прочитајте ОВДЕ да ли Мила Ђукановића чека судбина Петра Порошенка.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА