Најновије

ЕНИГМА ВАЦИЋ: Зашто Српске деснице нема у кампањи за изборе?

Српска десница још увек није предала листу за парламентарне изборе нити спроводе акцију прикупљања потписа, али истовремено изалазе на локалне изборе у више десетина општина у Србији. Либерални покрет "1 од 5 милион" тврди да је реч о плану режима да без велике помпе уведе Српску десницу у власт у скоро 50 општина у Србији.

Скуп Српске деснице у Сава центру (Фото: Промо)

- Како сазнајемо, режимски медији добили су налог да не извештавају о активностима Српске деснице, с циљем да код јавности произведу уверење да је овај режимски пројекат пропао, а да ће парламент и локалне скупштине остати затворени за ове опскурне парамилитантне креатуре. У позадини се спрема нешто друго, а то је да се Вацићу да локална власт у 48 градова и општина широм Србије, као и у Покрајини. За то је СНС упрегла своју машинерију како би Вацићу испоручила скоро 60.000 потписа за кандидовање изборних листи, а потом и гласова – саопштио је покрет “1 од 5 милион” објављујући чак и интерну комуникацију изборног штаба Српске деснице коју им је доставио један бивши функционер Вацићеве странке.

Они тврде да је иста стратегија примењена на изборима у Медвеђи где је СД добила 6,52 посто гласова и упла у власт. Они даље тврде да опозиција подцењује Вацића и да је заправио он главни играч власти на десници, а не листе и покрети који учествују на изборима како би одржали привид демократије и без икакве шансе да уђу у парламент.

- Зато још једном понављамо: Вацића не треба гледати као политичку старлету којој се подсмевамо, бившег осуђеника који је аванзовао до путника „осликаног воза“ ка Косову, већ као изузетно опасну манифестацију ишчашеног режима која може да води само даљој ескалацији сукоба у Србији. Екстремисту који репетира пушке на оснивању својих одбора и прети политичким неистомишљеницима, овај режим спрема да уведе директно у власт у целој Србији. Зато позивамо грађане да надгласају овај изопачени план, али и све демократске снаге и организације у друштву да им за то не оставе брисани простор на изборима. Јер у супротном, Србија ће наредне четири године бити експериментални полигон за терор још већи но данашњи – поручују из “1 од 5 милиона”.

И док либерали шире страх од Српске деснице, десничарски портал “Видовдан инфо” тврди да је “Миша Вациић” пуштен низ воду”.

- Активности Српске Деснице су слабо видљиве у медијима, а спекулише се да се Српска Десница уопште не припрема за излазак на изборе. Да ли то значи да је пројекат Српске Деснице запао у ћорсокак? – питају аналитичари са Видовдана.

Право је питање зашто покрет који је прикупио 60 000 потписа за локалне изборе у разним општинама није предао и 10 000 потписа за парламент. Стиче се утисак да Српска десница, за разлику од неких других “корисних десничара” решила да се не полупа на парламентарним изборима играјућу у СНС представи “легитимни избори” већ да игра на сигурно на локалу.

Ипак, до 5. јуна када истиче рок за предају листа остало је још 10 дана, тада ће се видети у којим све тркама учествује Српска десница.

Зашто се Срђан Ного сликао са убицом сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА