Најновије

ГРЦИ ОБЈАВИЛИ ПРАВИЛА: Ево под којим условима можете у Грчку на летовање

Сви који овог лета одлуче да путују у Грчку на море морају знати да у ову земљу не могу ући уколико се у аутомобилу налазе више од две пунолетне особе (возачи један путник), најновији су здравствени прописи грчког министарства туризма!

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Обавезне маске

Једини изузетак биће породице са малолетном децом иони ће моћи заједно да путују. Строге мере прописане су и за аутобусе, у којима ће се број путника смањити за 50 одсто, свако друго седиште мора да буде празно.

Да ствар буде гора, током целог путовања туристи ће морати да носе заштитне маске, а клима у аутобусима неће смети да се укључује.

Према новим грчким прописима, путници у аутобусима седеће сами на по два седишта да би се испоштовала 'социјална дистанца'.

Тако ће аутобуси од 50 места смети а превозе највише 25 путника, ок ће аутобуси на спрат уместо 70 путника смети да превозе њих 35.

Погледајте понуду књига на интернет продавници портала Правда ОВДЕ.

Такође, у аутобусима је прописано и обавезно ношење заштитних маски у току целог путовања. На вратима мора бити обезбеђено дезинфекционо средство за путнике и особље, а препорука је да се поставе паравани од плексигласа којима ће возачи бити потпуно одвојени од путника.

Према новим прописима, возачи аутобуса неће смети да укључују клима уређаје, већ ће се у току целог пута возило природно проветравати отварањем прозора или шибера.

Како ће то изгледати у јулу и августу када температура и ноћу иде и преко 30 степени можемо само замислити.

Останите у Србији

Ригорозне мере мораће да се поштују и у комбијима и минибусевима. Према прописима, код возила која имају седам седишта максималан број путника биће два плус возач!

Возила са девет седишта моћи ће да приме поред возача још три путника. Нема никакве сумње да ће оваква ограничења путовања знатно поскупети туристичке аранжмане за Грчку.

Maдона у 61 години објавила обнажене слике које можете видети ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА