Најновије

УХЛЕБЉЕНИ КОД ВУЧИЋА: Подржиш СНС, добијеш државни посао

Постављање дугогодишње водитељке ТВ Пинк Снежане Дакић на место ПР-а у Директорату за радијациону и нуклеарну енергију само је један од примера како се познате личности блиске владајућим странкама именују на места у државним институцијама. И неки други потписници подршке листе СНС-а за раније изборе, попут глумаца Лидије Вукићевић и Растка Јанковића, водитеља Дејана Пантелића или кошаркаша Горана Грбовића, нашли су ухлебљење у јавним установама или предузећима.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Како је јуче објављено Снежана Дакић је након дугогодишње телевизијске каријере посао нашла у Директорату за радијациону и нуклеарну енергију. Ову информацију она је и потврдила, а јуче је објавила саопштење у коме је навела да у Директорату ради као консултант и да је задужена за садржај на порталу.

“Течно говорим енглески, шпански, француски и руски, тако да могу да обрађујем теме из страних извора. Бавим се и јавним наступом, а Директорат окупља пуно научних сарадника, који учествују на разним конференцијама. Све је почело са припремом конференције ‘Нуклеарна сигурност данас’, за коју им је била потребна особа са великим новинарским искуством око припреме панела и панелиста, а потом и око обраде свих тих информација у даљи садржај – електронски и штампани”, навела је она.

Случајно или не, али у држави у којој се грађани запошљавају више преко партијских књижица, а мање због њихових квалификација или вештина, не може се занемарити чињеница да је Дакићева једна од познатих личности која је потписала подршку листи СНС-а за београдске изборе 2018. године, али и кандидатури Александра Вучића за председничке изборе годину дана раније.

Подршку листи СНС-а на изборима за град Београд дала је и глумица Лидија Вукићевић, која је раније била посланица СРС-а. Како је потврђено, она се већ неколико година налази на функцији члана Савета привредног друштва Просветни преглед, које је у државном власништву.

Информацију да је Вукићевићева чланица Савета тог предузећа потврдио је председник Савета Дејан Савић.

Још један потписник листе СНС на београдским изборима, бар према писању медија, је водитељ Дејан Пантелић. Он је такође подржао кандидатуру Александра Вучића на председничким изборима 2017. године, а неколико месеци касније постао је члан Управног одбора Националне службе за запошљавање, где месечно прима око 41.000 динара.

Пантелић у изјави за портал Нова наводи да подршка Вучићу на председничким изборима нема никакве везе са његовим постављењем на место члана УО Националне службе за запошљавање.

“На ту позицију ме је предложила Влада Србије, зато што сам нормалан грађанин и држављанин ове земље”, каже Пантелић.

Како додаје, још две функције обавља волонтерски – члан је Радне групе за превенцију и лечење дијабетеса и Надзорног одбора буџетског фонда за лечење оболења, стања или повреда које се не могу успешно излечити у Србији, а у његовој имовинској карти пише да је од априла до јуна 2018. године радио посао медијског саветовања у Влади Србије за 150.000 месечно.

СНС већ дуго подржава још један глумац – Растко Јанковић, који је већ годинама помоћник директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. У имовинској карти Јанковића наводи се да је његова месечна зарада 119.200 динара.

Јанковић се у међувремену учланио у Српску напредну странку и постао члан Главног одбора те партије.

Међу онима који су подршку напредњацима добро наплатили је и чувени кошаркаш и бивши репрезентативац Горан Грбовић. Он је пре две године постављен за директора Београдске арене, где месечно зарађује 105.000 динара, а претходно је био кандидат за одборника СНС на београдским изборима.

У изјави за “Блиц” тада је изјавио да је сам иницирао разговор код Александра Вучића.

“Начуо сам да ће СНС имати листу нестраначких кандидата, позвао сам га и рекао му да сам спреман да дам максималну подршку. Причао сам с њим и он ми је рекао: ‘Ако будеш хтео, бићеш на листи’”, навео је он.

И бројне друге јавне личности које су подржале на изборима Александра Вучића и СНС нашле су своје место у разним државним институцијама, али у оквиру својих професија. Спортисти су постављени на функције у Министарству спорта и омладине, а глумци и уметници у позориштима и другим културним установама.

Нетанијаху диже израелску војску. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА