Најновије

ЕКСПЛОЗИЈЕ ОДЈЕКУЈУ ИДЛИБОМ! Џихадисти поставили заседу Турцима! Војска евакуисана хеликоптерима! Има и погинулих (ВИДЕО)

Један турски војник погинуо је у експлозији у Идлибу на северозападу Сирије, саопштило је министартсво одбране Турске.

Место где се догодила експлозија (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се наводи да је војник рањен у експлозији и умро је касније у болници.

Како преносе локални медији експлозија се догодила на подручју око 250 метара јужно од пута којим су патролирале турске снаге и то на ауто-путу М4 у северозападном делу Идлиба.

Поједини медији тврде да је један официр тешко повређен. Турски хеликоптери евакуисали су све војнике са места експлозије.

Међутим, неки медији су навели да је погинуло најмање шест турских војника. Наводно је турски конвој налетео на импровизовану експлозивну направу док се кретао ауто-путем М4. Експлозивну направу је наводно поставила група џихадиста, која је повезана са Ал Каидом.

Према неким информацијама, турска и руска војска су за данас биле планирале заједничку патролу, али се од тога одустало у последњем тренутку. 

У Идлибу је тренутно на снази примирје, које је постигнуто 5. марта у Москви. Турска подржава опозиционе снаге у Идлибу, а Русија сиријског председника Башара ал-Асада.

Турска се обавезала да ће отворити аутопут М4 који повезује градове Латакија и Алепо, али су џихадисти спречили овај договор.

Прочитајте ОВДЕ како је САА надмудрила Американце.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА