Најновије

Како је Федерална служба безбедности помогла Русији да у тајности створи нове врсте оружја

У чињеницу да је Русија направила огроман помак у развоју нових јединствених модела оружја сада нико не сумња. Велику улогу у стварању таквог оружја играла је Федерална служба безбедности. ФСБ је помогао да се у тајности задржи равој тих нових врста оружја, спречавајући цурење информација на Запад.

ФСБ (Фото: ЦОС ФСБ / РИА Новости)

У периоду од 2000. до 2015. године, западне обавештајне агенције су на све начине покушале да регрутују војнике, научнике и конструкторе.

Али ниједна од тих мисија није била успешна. Ниједан западни агент није продро у организације које су развијале ново оружје. 

Званичници ФСБ-а сами су стварали лажне оперативне ситуације на које се западна обавештајна служба „пецала“, трошећи своје ресурсе на дезинформације развијене од контраобавештајне службе.

Запад је за нове врсте оружја сазнао из познатог обраћања председника Владимира Путина Савезној скупштини, на којој је саопштио да су такве врсте оружја створене у Русији, како их нико у свету никада не би имао.

Приказана је видео-анимација о тим врстама оружја у коме су демонстриране њихове могућности.

Западна штампа је недељу дана називала ове видео-снимке оружја цртаним филмом, али када су та оружја приказана у стварности, Запад је схватио да их Русија репродукује и то са великим резултатима.

Да подсетимо, обраћање Путина односило се на хиперсоничне системе, борбене ласере и подводно беспилотно возило на нуклеарни погон.

Заборавите на Русију и Америку, сукоб ове две силе потрешће свет! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА