Најновије

ОВАКО СУ РУСКИ СНАЈПЕРИСТИ ВЕЖБАЛИ ГАЂАЊЕ: Развили су нову тактику уништавања "непријатељских" дронова и хеликоптера (ВИДЕО)

Снајперисти Источног војног округа, распоређени у Амурској области, Хабаровској покрајини и у Јеврејској аутономној области, развили су нову тактику уништавања „непријатељских“ дронова и хеликоптера уз помоћ савремених снајперских пушака великог калибра (АСВК).

Руски снајпериста (Фото: Јутјуб)

Снајперски комплекс великог калибра је током извођења вежби показао највећу ефикасност током пуцања по ваздушним циљевима на удаљености већој од километра.

На основу искуства савремених оружаних сукоба, поменуто растојање сматра се оптималним за ликвидацију извиђачких беспилотних летелица и војне авијације потенцијалног непријатеља. 

 

Поред паљбе, снајперисти су вежбали начине кретања, камуфлажу положаја и бирали локације, а такође и посматрали мете и класификовали их по важности. Посебна пажња поклоњена је скривању од савремених термографских камера.

Широка примена нове тактике снајпера која подразумева борбу против ваздушних циљева планирана је у периоду летачке обуке која почиње у јуну.

 

АСВК „Корд“ се од 2013. године налази у саставу руског Министарства одбране. Комплекс може да користи и конвенционалне митраљеске метке калибра 12,7 милиметара и посебно направљену муницију за њега.

Асадове снаге растурају на фронту непријатеље Сирије! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА