Најновије

ДРОН КАМИКАЗА НИЈЕ УСПЕО ДА ЗАВРШИ СВОЈУ КРВАВУ ПУТАЊУ! Овако се ЛНА обрачунала са турским "Каргу"! (ФОТО)

Либијска национална армија (ЛНА) саопштила је да је у уторак оборила турску самоубилачку летелицу након што је покушала напасти снаге ЛНА око Аин Зара јужно од Триполија.

Либијска национална армија (Фото: РИА)

Према ЛНА, њихове снаге противваздушне одбране успеле су да сруше турски беспилотни ваздухоплов након што су га приметили како се кретао према њиховим положајима.

Турска војска често користи беспилотне летелице да бомбардује положаје Либијске националне армије; међутим, ретко их је видети како користе авион камиказе. У ствари, беспилотни “Каргу” турског порекла први пут је представљен у оружаним снагама 2018. године и није се користио против непријатељских снага све до сукоба у Либији.

Дрону Каргу карактерише мала величина и мала тежина, јер један војник може да га премешта са једног места на друго, а лансира се након што је фиксиран на земљу, а користи се за напад на непокретне и покретне циљеве, дању и ноћу.

Максимални домет ове турске беспилотне летелице камиказе је 5 километара, а може се припремити за лансирање у кратком времену не дужем од 45 секунди, а лети на надморској висини од 400 метара, а његова брзина достиже 80 километара на сат.

Прочитајте ОВДЕ како је америчка војска лансирала "F-35C JSF".

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА