Најновије

Кучи дочекали митрополита Амфилохија тробојком од 70 метара: Режим повампирује дух богоубилачки и братоубилачки (ВИДЕО/ФОТО)

Мошти Светог Арсенија, наследника Светог Саве први пут након 164 године стигле су Кучи. Свету литургију служили су митрополит црногорско-приморски Амфилохије и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Кучи су дочекали митрополита Амфилохија и епископа Јоаникија великом тробојком дугом преко 70 метара.

Митрополит Амфилохије се посебно осврнуо на данашњи догађај јер су у Кучи по први пут након 164 године из манастира Ждребаоник стигле мошти Светог Арсенија, другог архиепископа српског и наследника Светог Саве.

Митрополит је подсетио да је Свети Сава оставио као свога заменика у Жичи светог оца Арсенија изабравши га између свих осталих монаха.

“Свети Арсеније је заиста наставио дело Светог Саве у нашем народу“, казао је Амфилохије и такође подсетио да је он и први који је пренео седиште архиепископије Жичке и тако започео Пећку патријаршију.

“Данас управо после 164 године ево се поново вратио Свети Арсеније да благослови Куче. Није случајно да су оне дошле у Куче данас у време гоњења цркве Божје. Оно што ме посебно обрадовало је што су га Кучи дочекали са писмом Ћирила и Методија, Климента и Наума и Марка Миљанова“, навео је митрополит.

“Дај Боже да од Куча науче сви Црногорци и да се поново сви упутимо правим путем којим су наши преци ишли кроз векове. И да Свети Арсеније помири Куче после похаре 1856. године са осталима Црногорцима“, казао је митрополит Амфилохије.

Он је додао да се данас нажалост преко оних који владају Црном Гором повампирује дух богоубилачки и братоубилачки.

“Они који поричу Светога Саву поричу и Светога Арсенија. Они обезбожени и обескорењени покушавају да стварају сатанске заједнице. Да граде будућност на расколима, похарама и мржњи, а не на исцељењу злога и опакога духа“, упозорио је Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ како Мило Ђукановић тактички завађа браћу.

Извор: Borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА