Најновије

НАПРЕДЊАЧКА ПОЛИТИКА: Директор ученике користи за СНС кампању?! (ВИДЕО)

Директор Основне школе "Вук Караџић" у Поточцу, Радиша Јовичић, противзаконито користи своје ученике да са активистима Српске напредне странке уређују простор школе, пише портал Инфоцентрала.

Основнa школa "Вук Караџић" (Фото: Јутјуб)

- Директор ОС̌ "Вук Караџић", иако просветни радник и представник Министарства просвете који плату прима из буџета свих грађана, отишао је корак даље и дозволио, како се види на снимцима, активистима СНС да уређују простор школе ни мање ни више него - са малолетним ученицима ове школе - написали су они.

На видео-снимку се виде активисти СНС у плавим јакнама, са обележјима странке, како уређују школско двориште са ученицима ове школе.

Овај портал је позвао директора, међутим он је одбио да разговара о томе преко телефона.

У једном тренутку рекао је да никаква страначка акција није организована и очигледно љут, прекинуо везу, пишу они.

Против Јовичића је 2017. године поднета кривична пријава од странке Републичке просветне инспекције због примања у радни однос лица, мимо закона.

Медији су писали и да су се мештани Поточца бунили против Јовичића и фотографисали га како користи службено возило у личне сврхе, како је школа оштећена фамилијарним односима.

- У току предизборне кампање, али и у сваком другом тренутку, овакве страначке акције у буџетским установама, посебно просветним, сматрају се злоупотребом деце и јавних добра у циљу стицања политичких поена. Коришћење простора школе у политичке сврхе је иначе до сада увек био разлог за смену директора школе без изузетка - пише Инфоцентрала.

“ Режим користи полицију као извор прихода, а не као службу грађанима.” Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Инфоцентрала

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА