Најновије

ПОЛИТИКА ИЛИ ЕПИДЕМИЈА?! Шта је иза одлуке Подгорице о "рампи" за грађане Србије

Полемика на релацији Београд-Подгорица не престаје. Председник Србије Александар Вучић каже да нема никакву сумњу да је одлука Црне Горе да њене границе од 1. јуна не буду отворене за држављање Србије политичка одлука. Црногорски премијер Душко Марковић одговара да је одука донета на основу епидемилошких процена.

Црногорски председник Владе Душко Марковић (Фото: gov.me)

Политика или епидемија? Шта стоји иза одлуке Владе у Подгорици да на списку земаља чијим држављанима дозвољава улазак у Црну Гору, нема Србије.

"Ми смо отворили наше границе, по нашим правилима, за држављане земаља које испуњавају епидемилошке услове", рекао је Душко Марковић.

"Ја немам никакву сумњу да је реч о политицкој одлуци власти у Црној Гори", одговорио је Вучић.

"Пратимо то на основу информација које дају здравстване власти Србије, ми смо јуче имали 4.900 активно заражених грађана Србије од коронавируса", каже Марковић.

"А како је то Немачка на листи оних земаља чији грађани могу да уђу, Немачка која има, чини ми се, 30 пута више мртвих него Србија", наводи Вучић.

Србија, каже Вучић, неће заустављати грађане Црне Горе, јер су отворене границе у не само у европском духу, већ и у духу пријатељских односа. За одлуку да се Монтенегро Ерлајнсу не дозоволи слетање на Београдски аеродорм, Вучић каже да је то последица одлуке владе из Подгорице.

"Њихова одлука да обуставе летове Моненегро Ерлајнса на српске аеродоме - поштујемо, самостална независна, одлука Владе Србије, видећемо шта стоји иза тога", рекао је црногорски премијер.

"На шта би то личило и на какву бисмо ми земљу личили, да стану у ред људи да чекају са бординг картама, а онда ми пребројавамо њихова крвна зрнца и кажемо - е, ви можете зато што сте из Црне Горе, а ви не можете да уђете у тај авион зато што се из Србије.

И Марковић и Вучић верују да би ускоро ситуација могла да се промени и да ће и грађани Србије и грађани Црне Горе моћи да путују без проблема.

Тензије између Београда и Подорице не престају од децембра прошле године и усвајања Закона о слободи вероисповести. Недавно је наговештено да би се у градовима Црне Горе могле поново организовати литије које су обустављене због коронавируса.

Режим користи полицију као извор прихода, а не као службу грађанима! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Н1

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА