Најновије

Реципроцитет мржње: Власт у Подгорици се плаши да се туристи из Србије не прикључе литијама

Када је Црна Гора постала прва фри дестинација и изборила се са вирусом корона, што је мора се признати велики успјех, одлучила је да отвори границе према свим државама окружења, осим са Србијом. Ту се још једном потврдила у пракси чињеница да код власти у Црној Гори и оних који је подржавају постоји велика србомржња. Наравно, ово ни мало не чуди, али чуди начин на који Србија реагује према томе.

Црна Гора (Фото: Pixabay)

Пише: Велимир Ераковић

Као и Црна Гора и Србија је требало да затвори границе и тако покаже реципроцитет према онима који је мрзе. Зашто би Србија била Мека и Медина Црногорцима,а Црна Гора за Србе забрањена дестинација.

Можда се власт у Подгорици плаши да се туристи из Србије не прикључе литијама, које се морају наставити кад тад. Не може до вијека бити на снази забрана јавног окупљања, поготово што је Црна Гора јасно рекла да короне више нема. Можда се плаше да неко од туриста не дође спреман за напад на режим, за ко зна какве небулозе и смицалице које владајућа клика измишља.

Све су то само изговори, без утемељена и измишљотине на најнижем нивоу. По цијену да изгуби велики профит од туриста из Србије побиједила је и превагнула мржња. Србија није урадила исту ствар и показала је још једном да је широм отворена за Црногорце. Како ко то тумачи показаће вријеме пред нама.

Једино што је извјесно је да мржња према Србима расте из дана у дан, вјероватно да би на попису број Срба био што мањи и да би се постепено мијењао идентитет. Да би се са словенског прешло на тај евроатласки ,гдје би Срби изгубили све.

Наум Црногорских власти је опасан и тешко га је спријечити, али се мора непрестано борити против тога. Срби у Црној Гори морају издржати све ударе да би опстали као народ. Уз помоћ осталих Срба из окружења и матице Србије.

Црногорским националистима остаје мржња као реципроцитет братски пружене руке од стране Срба и Србије, па можда иако заслијепљени једном прогледају и схвате да праве грешку са несагледивим последицама. Грешку која раздваја два братска народа и ствара јаз, који ако се још буде продубљивао, нико неће моћи да затвори.

Ко тврди да симболи одају Вучића да припада сатанистичког култу, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА