Најновије

"ТО ЈЕ НАЉУТИЛО САМО УСТАШЕ И ИЗДАЈНИКЕ": Капетан Драган проговорио о Легији и Звездану

Тек што је изашао из хрватског казамата, Драган Васиљковић, познатији по ратном надимку Капетан Драган, је већ кренуо у акцију на више фронтова, али је и својим изјавама изазвао буру у српској јавности.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Чувени Кеп је најавио излазак на републичке изборе који ће бити одржани 21. јуна, а за наш портал је рекао и за шта ће се борити ако уђе у Скупштину и коме највише смета његова борба.

Најава Капетана Драгана да ће лично гарантовати пуштање на слободу Милорада Улемека Легије и Звездана Јовановића је поделила јавност, а Кеп нам је појаснио коме је највише засметала та изјава.

- Та моја изјава је наљутила само усташе, издајнике и злотворе, што можете видети и из медија. Ја уопште нисам дискутовао нити разматрао кривицу Звездана и Легије. Само сам рекао да је непоштено, неморално и нечасно да некоме буде отежавајућа околност то што је носио српску униформу и што је ризиковао свој живот за Србију. То су морални стандарди којих се ја не одричем. - рекао је Васиљковић.

Главни циљ његове кандидатуре на предстојећим изборима је управо борба за права Срба који се налазе у страним затворима само зато што су бранили своју земљу.

- Не сме више да се догоди да неки Србин буде ухапшен било где у свету без доказа, и то само зато што је Србин. А да се то у Србији уопште не зна! Верујем да ће то сваки Србин подржати, и ја сам обећао тим људима да ћу урадити све што је у мојој моћи, а то је да будем њихов глас у Скупштини.

Капетан Драган је појаснио да није у питању политичка странка, као и да он нема политичких амбиција, већ идеју коју ће, сигуран је, подржати сваки Србин.

Листа коју ће представљати се зове "Драган Васиљковић - Капетан Драган", а прослављени ратни командант нам је објаснио и како тече процес скупљања потписа, као и које су највеће препреке у том послу.

- Процедура је изузетно комплексна и тешко је прикупити потписе, пошто је систем прилагођен људима и странкама које имају развијену инфраструктуру, што ја наравно не могу да имам. Не заборавите, био сам у затвору тринаест и по година, месец дана у самоизолацији, и тек неких недељу дана на слободи, где могу да се шетам и правим организацију од нуле. Имамо стотинак кандидата на тој листи, пуно добрих и исправних људи, које знам и којима је стало шта се дешава Србима у Хрватској, Србима на Косову и у Црној Гори, Србима у дијаспори.

Хит на интернету! Осванула преписка напредњака! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА