Најновије

БРУТАЛНА ОДМАЗДА ЗБОГ НАПАДА НА АСАДОВЕ СНАГЕ: Руски бомбардери сравнили са земљом упоришта џихадиста у Раки и Хомсу!

Руски борбени авиони нанели су у ваздушним ударима огромну штету припадницима Исламске државе, који су се крили по разним утврђењима у сиријским провинцијама Рака и Хомс.

Руски авиони бомбардују терористичка упоришта у Сирији (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да су руски авиони имали једну од највећих операција у последњих неколико месеци у централној и северној Сирији. У тим ударима убијено је на десетине џихадиста, а велики број терориста је рањен. Такође, уништен је велики број наоружања, који је био у рукама припадника Исламске државе, чије су се ћелије криле по Раки и Хомсу.

Један војни извор истакао је да су ови ваздушни удари руских борбених авиони били одмазда због напада припадника Исламске државе на положаје Сиријске арапске армије (САА) близу нафтних поља Ал-Таврах у јужном региону провинције Рака.

Такође, подсећа се да су руски ратни авиони овако снажне ударе на положаје џихадиста последњи пут извели у марту. У Сирији је тренутно на снази примирје, које је договорено почетком марта у Москви. Међутим, џихадисти, које подржава Турска, нису испунили све што је договорено и често крше примирје.

Прочитајте ОВДЕ како припадници Исламске државе прете “непријатељима”.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА