Најновије

КИНА ЗАПРЕТИЛА АМЕРИЦИ: Ако не престанете да се мешате у унутрашња питања наше земље предузећемо све могуће контрамере

Кина је спремна да предузме све расположиве контрамере уколико САД наставе да се мешају у питање Хонгконга, изјавио је званични представник кинеског Министарства иностраних послова Жао Лијан.

Кинеско наоружање (Фото: Јутјуб)

“САД би требало истог тренутка да обуставе сва мешања у питања Хонгконга, уколико се то настави, Кина је спремна да предузме све неопходне контрамере“, истакао је он.

Лијан је такође рекао и да САД на тај начин настављају да се на најгрубљи начин мешају у унутрашња питања Кине, те је позвао Вашингтон да обустави све „политичке манипулације“.

Истовремено, кинески дипломата позвао је и све друге земље да се такође суздрже од мешања у питање Хонконга и да поштују суверенитет Кине.

Подсетимо, претходно је амерички државни секретар Мајк Помпео саопштио Конгресу да Хонгконг више нема аутономију у оквиру Кине, што је било обећано 1997. године, када је Велика Британија предала ту територију кинеским властима.

У специјалном саопштењу шеф Стејт департмента је истакао да је „катастрофална одлука Пекинга последњи у низу корака, који у корену подривају аутономију и слободу Хонгконга, као и обећања које је Кина дала народу Хонгконга у складу са кинеско-британском Заједничком декларацијом, међународним споразумом који је потписао УН“.

Прочитајте ОВДЕ да ли је на помолу свемирски рат.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА