Најновије

Одрицање од грађанског достојанства је део нашег друштва

То су друштвене мреже са највећим дометом у Србији, док се коришћење на начин који видимо из скриншота не плаћа ништа. Дакле, реч је сјајној бесплатној кампањи, коментарише Душан Миленковић, председник Управног одбора Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, вест која се појавила на друштвеним мрежама у вези са наредбом, односно са „маркетиншким инструкцијама“ за активисте Српске напредне странке, уочи предстојећих избора, заказаних за 21. јун.

Гласање (Фото: Јутјуб)

Од сад па до избора, баш сви морају да ставе број 1, или слоган (оба ћу послати сад) уместо профилне слике на Вајберу, Воцапу, на друштвеним мрежама. Држимо ту слику до 22. 06. Испратите да ли су сви ставили. Два су циља: први је маркетиншки, да кад особа уђе у именик види гомилу слика истих, са бројем један. Други – многе људе је срамота да се јавно декларишу као СНС, а добили су много од странке – наводи се у поруци СНС, која је постала вирална. У поруци се даље наводи да сви кандидати за одборнике, посланике, будуће функције, садашњи функционери, сви чланови градских и општинских одбора, сви људи који су добили посао, сви имају обавезу да држе једну од ове две ствари до избора.

– Испратите и реагујте ако се неко прави луд. Постоји и нека апликација за Фејсбук, где се додаје само на слику доле назив кампање, евентуално може и то – наводи се на крају поруке – гласи порука СНС за активисте Српске напредне странке.

Душан Миленковић, истиче да, када је реч о уцењивању, добијању посла и других бенефиција због лојалности странци, то је познато свима.

– И та врста одрицања од грађанског достојанства је део нашег друштва већ деценијама, нажалост. СНС је то подигао на највиши ниво, разуме се – закључује Миленковић.

Према речима Дејана Бурсаћа, истраживача на Институту за политичке студије, очигледно је да је пандемија мало изменила начине на који се мобилишу активисти.

– Видимо и како се креативно допире до гласача, овај пут преко друштвених мрежа и апликација.

Не сматрам ово нарочито страшним или необичним потезом, напредњаци воле да истичу ту страначку униформизацију и да мобилишу своје активисте и чланове. Верујем да сличне акције можемо наћи и у другим државама, са напоменом да нисам сигуран да се то негде ради под наредбом или чак суптилном претњом – закључује он.

Шта је рекла о Вучићу бака која је бацила његово писмо у ВЦ шољу, прочитајте ОВДЕ!

Извор: Данас

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА