Најновије

БЕЖАНИЈА БЕЛИХ ШЛЕМОВА ИЗ СИРИЈЕ РАЗОТКРИЛА СВЕТСКУ ЗАВЕРУ: Лажним хуманитарцима руке крваве до лаката! (ВИДЕО)

Бекство припадника невладине организације Бели шлемови из Сирије сликовито показује чија су наређења они испуњавали и чијим су новцем оснажени, саопштило је јуче руско Министарство спољних послова.

Лажним хуманитарцима руке крваве до лаката! (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се истиче да су припадници Белих шлемова добили помоћ из иностранства, а да сада радије напуштају Сирију и тако, оцењује се, показују колико су лицемерни целом свету.

Израел је, наиме, недавно евакуисао припаднике снага сиријске цивилне одбране, познате као Бели шлемови, из ратне зоне на југу Сирије и пребацио их у Јордан.

Би Би Си преноси да су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), како се назива војска те земље, објавиле да су деловали по захтеву САД и европских земаља.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је јуче да је помогао евакуацију Белих шлемова из Сирије, на захтев америчког председника Доналда Трампа и других лидера. Израелски медији су јавили да је преко Голанске висоравни, која се налази под окупацијом Израела, у Јордан евакуисано око 800 људи.

Сиријска влада осудила је евакуацију на стотине припадника сиријских Белих шлемова који су отишли из земље у Јордан, уз помоћ Израела. Сиријска влада оптужује Беле шлемове да су агенти иностраних непријатеља и да сарађују са побуњеницима у борби против председника Башара ел Асада.

Бели шлемови, који су 2016. били номиновани за Нобелову награду за мир, деловали у подручју на југозападу Сирије где су остали заробљени због офанзиве владиних снага.

Који су НАТО планови за напад на Русију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА