Најновије

"ГОРЕО" ШТУТГАРТ: Протести у Немачкој против мера ограничења! (ВИДЕО)

Неколико протеста одржано је у суботу у Немачкој против мера ограничења које су увеле власти у покушају сузбијања ширења коронавируса. Највећи протест је одржан у Штутгарту где се, према процени организатора, окупило око 5.000 грађана.

Протести у Штутгарту (Фото: Јутјуб)

Организатор скупа, ИТ предузетник Микаел Балвег, рекао је да су грађани дошли на протест како би се супротставили ограничавању основних грађанских права попут права на протесте и слободу вероисповести.

Према наводима полиције, протести су прошли мирно уз придржавање правила о одржавању размака.

Протест који је организовало удружење “Querdenker” (у преводу онај који размишља другачије) град Штутгард је првобитно забранио, али је забрану по хитном поступку укинуо Уставни суд.

Балвег свој покрет описује као “нестраначки”, док критичари примећују да на протестима против владиних мера све већу улогу играју радикално десни активисти и поборници теорија завера.

У Берлину се у центру града, слично као и протеклих викенда, окупило неколико стотина људи, мада су била дозвољена само два окупљања с по 20 учесника. Један од протеста у Берлину је под слоганом “Доста дискриминације људи-гуштера” организирала странка “Bergpartei”.

Прочитајте ОВДЕ    чију су се смрт спремали да прогласе доктори.

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА