Најновије

РУСИ РАЗВИЛИ НОВО ОРУЖЈЕ, ПОЛУАУТОМАТСКА САЧМАРИЦА ВЕПАР: Дрон са којим може класично да се пуца, али је најопаснији док лети (ВИДЕО)

У питању је полуаутоматска сачмарица „Вепар“ које је интегрисана на склопиву беспилотну летелицу. Са њом може да се дејствује из стандардног стојећег става, али је далеко ефикаснија када лети. Основна намена дрон-сачмарице је борба против других беспилотних летелица.

Полуаутоматска сачмарица „Вепар“

Ради се о летелици која је тешка 23 килограма, са распоном крила од три метра. На његовом телу је уклопљена полуаутоматска сачмарица коју је произвела позната руска фабрика стрељачког наоружања „Молот“.

У питању је полуаутоматска карабинска сачмарица у калибру 12 „Вепрь 12 Молот“ који је развијена на бази конструкције чувене аутоматске пушке Калашњиков. Пушка се пуни оквиром у који стаје 10 патрона. У овом случају окидање се врши електричним путем.

Према речима конструктора који су развили ову летелицу, беспилотни пресретач у себи обједињава позитивне карактеристике авиона и хеликоптера. Он омогућава оператору да добије податке у реалном времену преко тв-камера који се налазе на летелиц.Њена аутономија износи и до 40 минута ефективног лета.

Дрон полеће практично вертикално.Полуаутоматска сачмарица „Вепар“ која користи муницију са сачмом у комбинацији са врло маневарбилном платформом, је далеко ефикасније решење него да се применило класично стрељачко оружје које делује са стандардном муницијом.

Беспилотне летелице су веома осетљиве на спољне ударце и оштећења, тако да је понекад довољно да испаљена сачма једва окрзне летелицу, а да ова изгуби контролу и да незаустављиво крене да пада у амбис. Аутор даље наводи, да се овај руски дрон-пресретач може употребљавати и у другим задацима који нису у директној вези са његовом основном наменом.

Шта су руски авиони урадили америчким, украјинским и турским бомбардерима, сазнајте ОВДЕ!

 

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА