Најновије

МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ О ИЗЛАСКУ НА ИЗБОРЕ: Ми у Србији увек верујемо да је свако нечији човек, руски, амерички, Вучићев, Ђиласов

"Врло озбиљно промишљамо судбину своје државе и знамо да је потребна не само промена власти већ генерално промена политичког система, сматра Милош Јовановић", председник Демократске странке Србије, и додаје да је уверен да ће Покрет Метла 2020 бити изненађење ових избора.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

- Најважније је знати шта је циљ и држати правац. Ови избори представљају само једну етапу у нечему што је маратон - рекао је Јованоћ.

У интервјуу за "Блиц" Јовановић је рекао да је задовољан "како због нас тако и због саме земље" јер је то доказ да ријалити политика није победила и да људи ипак више воле и цене озбиљност и државотворност од циркуса у политици.

- Почећемо од изборног законодавства и коначно омогућити грађанима Србије да своје представнике бирају првенствено по имену и презимену а не по страначкој припадности - наглашава Јовановић и додаје да људи неће безакоње, неће корупцију, неће владавину лажи, да желе само ред.

Он је изразио задовољство што им људи прилазе, што их зову и што их препознају као озбиљну политичку алтернативу.

Додао је да сматра да је епидемија корона вируса била и да пролази и да се у вези с тим прави фама.

- Била је, пролази и сада идемо даље. Биће мало мање теренског рада него што је било у неким претходним кампањама, и то је то. Једина озбиљна промена се тиче немогућности да направите потпуно тачну рачуницу у погледу економских мера јер нико не може да предвиди колики ће тачно бити пад БДП код нас, али и у Европи, колико ће новца остати у буџету, какве ће бити крајње економске последице. Али то је нешто на шта не можемо да утичемо - рекао је Јовановић.

На коментар да се опозиција која је одлучила да изађе на изборе проглашава Вучићевом, упитао се да ли је она опозиција која бојкотује изборе по тој логици Ђиласова.

- Просто ми је невероватно како ми у Србији увек верујемо да је свако нужно нечији човек, руски, амерички, Вучићев, Ђиласов, Куртин, Муртин... - напомиње Јовановић.

Јовановић сматра да нису реалне најаве да ће Косово бити решено до краја године и да је то процес који ће трајати све док се не буду створиле све претпоставке за пуну реинтеграцију јужне покрајине у уставноправни поредак Републике Србије.

Угледни амерички професор тврди да Србија под Вучићем иде у ауторитарном смеру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА