Најновије

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ: Литије нису ни претња, ни уцена, већ јавни начин да изразимо незадовољство!

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије изјавио је данас да литије које Српска православна црква организује због Закона о слободи вероисповести нису уцена или претња, већ једини начин да јавно изрази незадовољство таквим актом.

Владика Јоаникије (Фото: Јутјуб)

"За нас је тај закон непостојећи јер га не признају ни народ, ни Црква. Међутим, ми немамо никакав други начин да изразимо незадовољство и оправдани бунт, осим да изађемо на улицу и да јавно, на миран и достојанствен начин, изразимо противљење због таквог закона", поручио је владика за подгорички Дан.

Он је рекао да га је у време док је био у притвору највише болело то што је против људи који су тражили његово ослобађање примењена сила и устврдио да су претходно на протесте убачени провокатори.

“И то је срамно што се дешава у Црној Гори да се на такав начин ствара завада. То су врло одвратне методе, по 100 пута опробане и у комунистичко време, а које се, нажалост, продужавају и у наше време. Никако не могу да схватим, али ни да опростим, пребијање омладине и убацивање провокатора. То ме је много више заболело него моје притварање”, нагласио је Јоаникије.

По Црној Гори приватне безбедоносне службе приводе црквена лица? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА