Најновије

ДАЧИЋ НАЈАВЉУЈЕ: Биће утврђени посебни прописи за кампању и изборне радње!

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да ће по укидању ванредног стања бити утврђена правила по којима ће се одвијати изборна кампања и на који начин ће бити спроведене изборне радње.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић сматра да у тренутним околностима због корона вируса треба олакшати прикупљање потписа и пријаву изборних листа за странке које то нису учиниле пре увођења ванредног стања.

- Ми смо се залагали да се што пре одрже избори, али у складу са Уставом и законима. На молбу других политичких странака предложено је да избори буду 21.јуна - рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Нагласио је да од процене Кризног штаба за сузбијање корона вируса зависи да ли ће током кампање бити митинга и страначких скупова.

Дачих је навео да је Влада Србије дала предлог о укидању ванредног стања који ће бити на дневном реду сутрашње седнице републичког парламента.

Поновио је да изборни процеш, прекинут увођењем ванредног стања због епидемије корона вируса, мора да се настави и да нема законског основа за одлагање парламентарних и локалних избора.

- Наши закони су јасни и не постоји могуцност да се избори одлозе за август или септпембар. Једино да се доноси некакав "лекс специјалис" или да председник Вучић поново уводи ванредно стање што нема намеру да учини - рекао је Дачић.

Вучић укида ванредно стање због избора, а не савета лекара. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА