Најновије

ОГЛАСИО СЕ И ЂИЛАС: То ће све проћи, деца ће заборавити, али ја нећу! Наставићу да вређам Вучића (ВИДЕО)

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да су пре и после јучерашњег протеста на Врачару приведене четири особе - једна пре и три након завршетка, као и да су сви кажњени са по 50.000 динара.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

"Био сам до пола један у суду са Марком Бастаћем, Бранком, Вуком, био је и Бошко Обрадовић. Четворо људи је приведено, један човек пре и троје по завршетку нашег протеста. Приведени су од стране припадника МУП-а у цивилним аутомобилима, одведени су у просторије СУП-а Врачар, а потом по скраћеном поступку одмах код судије за прекршаје, који им је изрекао казне од по 50.000 динара. Ти људи нису чланови ниједне странке, немају такве врсте политичких активности, они су жртве онога у чему ми данас живимо", истакао је Ђилас.

Додаје да је са кажњеним грађанима разговарао као и да им је пружио моралну подршку.

"Жао ми је што нисам сазнао да су у МУП-у Врачар, пошто би тамо отишли, и урадили све да не буду одведени било где даље. Рекао сам да ми је жао што они то трпе због мене, они су ми рекли 'Ми смо отишли због себе и због наше деце', и ја сам могао да им кажем хвала и да им поручим хвала свима онима који су јуче били. Ми смо оно што смо желели и постигли. То се јуче није емитовало на Врачару, и сва деца су могла на миру да спавају", каже Ђилас.

Према његовим речима, људи који у близини његовог стана пуштају музику "су кукавице", јер како истиче они немају подршку од грађана, па зато то надокнађују стављањем разгласа и пуштањем музике.

"Они то говоре осам година о мени у свим њиховим назови медијима, дакле то није ништа ново. Ово је сада само једна фаза у том лудилу. Ми знамо ко је власник тог стана. То је Дмитар Ђуровић, он је бивши директор Коридора Србије и функционер СНС-а. Тај ауто који смо видели да је изашао из те зграде се води на фирму који је, вероватно формални власник, његов рођак", открива Ђилас.

Говорећи о организацији која стоји иза организовања бакљада по крововима стамбених зграда и пуштања музике са разгласа, он наглашава да за њега та организација уопште не постоји.

"То је фантомска организација која служи за овкве ствари. Та два човека која су била у колима немају никакве везе са младима. Они су млади колико и Вучић. То су рмпалије које су су тамо седеле, и које смо ми видели. На крају крајева, треба да будеш доста успешан као млад човек да купиш ауто који кошта 100.000 евра. Дакле, то је све једна бесмислица", навео је Ђилас.

Оцењује да власт нон стоп помера "црвену линију", и каже да се они неће зауставити. 

Ђилас: То ће све проћи, деца ће заборавити, али ја нећу

"Гледам данас насловне стране и како сам ја измислио и слагао, како користим своју децу. Никада у животу нисам помињао моју децу, за разлику од неких других, и не желим више то ни да радим. Имали смо страшну ту ноћ, Ана није могла да заспи, плакала је. То је сада иза нас, и ја се само надам да више никада се у Србији то неће десити", нагласио је Ђилас.

Он је рекао да је јуче шетао са ћерком по Врачару и да је добио подршку од многих грађана.

"То ће све проћи. Деца ће заборавити, а ја то нећу заборавити. Нећу заборавити због тога што свака власт прође, па ће проћи и ова. Нећу заборавити ни због тога што ћу се целог живота борити да се никада у овој земљи ништа слично не деси", казао је Ђилас.

Коментаришући изјаву Небојше Бакареца који га је оптужио да је крив због смрти пензионера у Геронтолошком центру у Нишу, он оцењује да су "у питању опскурни ликови, а о њима говори то како се понашају и како вређају људе".

"Ми због избора нисмо прогласили епидемију, а сада због избора укидамо епидемију. То је невероватно. Мислим да је било мера које су биле апсолутне добе, као што је изолација старих... Правила се нека фама, да људи у страху живе, и питају се да ли ће да преживе или не", рекао је Ђилас.

Поводом твитова које завршава са увредам председнику Вучићу, он је навео да не ће престати са тим, већ ће их појачати.

"Зато што јесте човек луд. Човек који изговара такве реченице, тако се понаша и на тај начин организује да у овој земљи људима уништавају животе, који лаже да трепне... Ја не могу да верујем да неко ко је при здравом разуму може да ради све то свесно", закључио је Ђилас.

Прочитајте ОВДЕ шта је Санда Рашковић Ивић рекла о тренутној ситуацији у Србији.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА