Најновије

ВАКЦИНА ПРОТИВ КОРОНЕ ВЕЋ У СЕПТЕМБРУ?! И Фејзер почео тестове на људима!

Компанија за лекове, заједно са немачким партнером, изводи тестове на здравим добровољцима, пише Њујорк тајмс. То је једна од неколико компанија која је убрзала покушаје да пронађе сигурну, ефикасну вакцину против КОВИД-19.

Корона вакцина (Фото: pixabay. com)

Наиме, Фајзер и немачка фармацеутска компанија Бионтећ, саопштили су да је у понедељак у САД почело испитивање њихове вакцине против корона вирусна. Ако тестови буду успешни, вакцина би могла бити спремна за употребу већ у септембру.

Истраживање је обухватило 12 добровољаца, али ће бити проширено на 200 учесника.

Две фирме заједнички развијају вакцину на основу генетског материјала познатог као РНК, који носи упутства за ћелије како да стварају протеине. Убризгавањем специјално дизајниране РНК у тело вакцина би потенцијално могла да каже ћелијама како да направе протеин корона вируса, а да се особа не разболи.

Пошто вирус обично користи овај протеин као кључ за откључавање и заузимање ћелија плућа, вакцина би могла да тренира здрав имуни систем како да производи антитела за борбу против инфекције корона вирусом. Предност ове технологије је и у томе што је бржа за производњу и има тенденцију да буде стабилнија од традиционалних вакцина, које користе ослабљене сојеве вируса.

И неке друге фармацеутске компаније покушавају да примене сличан приступ, а поједине су пре неколико недеља већ почеле прву фазу тестирања на људима.

Прочитајте ОВДЕ  ко каже да корона вирус оштећује људски мозак!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА