Најновије

ЕГИПАТ УБРЗАНО ЈАЧА ФЛОТУ! ОПАСНОСТИ ЈЕ МНОГО: Стигла је моћна немачка подморница С-43! (ВИДЕО)

Морнаричка база египатских оружаних снага у Александрији примила је данас подморницу немачке производње С-43 која се придружила флоти ратне морнарице Египта.

Подморница (Фото: Pixabay)

Према египатским медијима, оружане снаге земље прошлог месеца су најавиле долазак горе поменуте подморнице из Немачке у Египат.

Медији су навели да овај модел подморница карактерише и домет пловидбе до 20.000 км, поред могућности лансирања торпеда и ракета.

Египатска морнарица такође је добила најновије борбене системе и навигацијске и комуникацијске уређаје за електронски рат; спремна је да осигура регионалне економске воде земље.

Египат је у страху за безбедност својих како копнених, тако и поморских области око Суецког канала, Црвеног мора и територија на Синају.

Земља жели да осигура економски пролаз кроз Суец и Црвено море, али и туристичка места на обалама мора, с обзиром на све растућу претњу радикалног ИД-а.

Ситуација у Либији и Судану додатно забрињава па се исто може узети у обзир као разлог убрзаног наоружавања и јачања флоте ове арапске државе.

Египат између осталог настоји да се наметне као лидер у региону северне, али и источне Африке. Јачањем војних, а посебно поморских снага, моћи ће да стане на пут тенденцијама попут најава изградње велике бране у Етиопији, којом би власти те земље могле да редукују ниво воде у великој реци Плави Нил, који се код Картума у Судану спаја са Белим Нилом и заједно стварају реку Нил и самим тим угрозе Египат.

То је изузетно важно, јер Египат постоји захваљујући тој реци. Свака корекција њеног тока или изградња великих брана, што у великој мери спроводе кинеске грађевинске компаније, може директно угрозити Египат.

Без Нила не би било ни Египта, јер као што је Херодот записао: "Египат је дар Нила."

Отуда и подморнице, које би као ударна песница Египта могле из Црвеног мора директно да запрете било коме, захваљујући чему Каиро држи полуге моћи у својим рукама као регионална војна сила на важним морским пловним путевима.

Непријатељ кренуо у крвави обрачун са Асадовим тигровима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА