Најновије

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЊУЈОРКА УДАРИО НА ТРАМПА: Окренуо нам је леђа због политике!

Оптужујући председника Сједињених Америчкх Држава Доналда Трампа да је због политичких разлика окренуо леђа Њујорку градоначелник "Велике јабуке" Бил де Блазио је изјавио да је привреда његовог града услед пандемије корона вируса већ изгубила 7,4 милијарде долара и да нема гаранција у погледу финансијске помоћи федералних власти.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Како наводи СиЕнЕн, Ди Блазио је позвао на доношење четвртог стимулативног пакета за градове и државе у САД.

"Оно што нам је потребно је подстицај који ће свима нама омогућити да поново станемо на ноге да бисмо заједно могли да постигнемо успех... Ако не буде снажног четвртог подстрицаја за градове и државе, неће бити националног економског опоравка - и тачка", рекао је Ди Блазио. 

Економија Њујорка неће моћи да се врати нормалном функционисању и пружању основних услуга док не добије подстицаје, упозорио је Ди Блазио, напомињући да је то попут случаја "квака 22", односно ако нема подстицаја нема ни опоравка.

Он је такође упозорио да ће, ако не буде пакета подстицаја, можда бити принуђен да отпушта или на принудне одморе шаље припаднике кључних служби у борби против КОВИД-19, људе на првој линији, полицајце, ватрогасце и наставнике. 

Када би председник изјавио да је земљи потребан четврти пакет подстицаја за градове и државе, Сенат би то прихватио и одмах почео да ради на томе, приметио је градоначелник Њујорка.

Он је такође нагласио да, иако жели да се деца у Њујорку врате у школске клупе у септембру, град још није спреман за ублажавања смерница које се тичу друштвеног дистанцирања уведеног због пандемије.

Прочитајте ОВДЕ    ко је то изрешетан.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА