Најновије

КОН ОПТУЖИО НЕСТОРОВИЋА! Епидемиолог не може да каже идите и заразите се!

Др Предраг Кон данас се осврнуо на изјаву др Бранимира Несторовића да је решење "да се сви заразимо корона вирусом" како бисмо стекли колективни имунитет и тиме спречимо повратак короне.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

- Ниједан епидемиолог, када имамо 114 зарежних у једном дану, не може да каже да је епидемија завршена и ниједан епидемиолог не сме да препоручи заражавање - изјавио је данас др Предраг Кон на питање да прокоментарише изајву др Бранимира Нестровића да сада "сви, осим најстаријих, треба да изађу напоље и зраразе се".

Он додаје да клиничар може тако да говори, али епидемиолог не.

- Не можемо да кажемо "идите и заразите се". Клиничари можда могу тако да причају, али епидемиолози не. Треба обратити пажњу на јачину изговорене речи у јавности - рекао је Кон.

Несторовић је раније данас дао изјаву која је изазвала много пажње:

Ја сам био за још раније опуштање мера, али се колеге нису слагале. Страх је велики. За ове преко 65 година треба одвојити само два дана у самоуслугама само за њих, јер су и даље у страху, то сам предложио на седници Кризног штаба. Они су били за то да иде све много споријие. Мислим да када је вирус слаб треба сви да се инфицирају. Ово је први пут у историји човечанства да се сусрећемо са вирусом који је непознат свима", закључио је доктор Бранимир Несторовић.

Прочитајте ОВДЕ   ко је то пронађен мртав у стану.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА