Најновије

ПОЧЕО ПОСЛЕДЊИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У СРБИЈИ: Укинуто ванредно стање, али ево које мере остају на снази!

Вечерас у 18 часова почео је последњи полицијски час од увођења ванредног стања. Наиме, ванредно стање је данас укинула Скупштина Србије, након чега више неће бити могућности ускраћивања кретања грађанима. Ипак, многе мере заштите од корона вируса остаће на снази.

Ванредно стање (Фото: Јутјуб)

Укида се полицијски час и забрана кретања за старије од 65 година. Они ће моћи да се прошетају кад год пожеле, али никако у групи и за њих остаје препорука да што више времена проводе у свом дому. На снази остаје држање дистанце од два метра, до даљег ће морати да се избегавају контакти - загрљај, руковања.

Биоскопи и позоришта неће почети да раде до 31. маја. У школи неће бити наставе, радиће само дневни боравак како би се изашло у сусрет родитељима који морају да раде. Факултети ће врата за студенте отворити тек крајем маја или почетком јуна, али за студенте који полажу испите и који треба да обаве лабораторијске вежбе.

На отвореном простору биће дозвољено максимално да се окупи 20 људи, те неће бити ни одржавања спортских догађаја са публиком. Славља попут свадби, крштења, рођендана биће дозвољена од 15. јуна.

Јавни превоз у већини градова почиње да ради, али у аутобус ће моћи да уђу само запослени, односно путници који имају месечну карту (бус плус) за запослене или периодичну карту али морају имати потврду од фирме да морају да раде.

У другој фази, када почну са радом факултети, у аутобусе градског превоза улазиће и студенти, касније и ученици, да би на крају, у четвртој фази, могли и старији од 65 година.

У јавном превозу, али и у ресторанима и кафићима, мораће да се носе и даље рукавице и маске, али и да се одржава социјална дистанца од два метра и избегавају физички контакти - руковања и загрљај.

Лекари кажу да је важно примењивати основне мере заштите, како би се смањила могућност заразе вирусом корона - прање руку, дезинфекција радних површина. Славља попут свадби, крштења, рођендана биће дозвољена од 15. јуна.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Кон оптужио Несторовића.

Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА