Најновије

ТАЈНИ САСТАНАК: Ђилас, Сергеј и Тадић разговарали о изласку на изборе! Ево ко је једини доследан бојкоту

Састанак лидера Социјалдемократске странке Бориса Тадића, Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и првог човека Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића одржан је пре два дана у Београду.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Како каже извор близак овој тројци, тема састанка били су парламентарни избори.

- Састанак је заказан пре одређеног времена, а након што је Трифуновић најавио излазак на изборе. Био је то опуштен пријатељски разговор који је трајао два-три сата - каже наш извор.

Није било, тврди, великих претензија ни одлука, већ је свако од саговорника рекао шта мисли на ту тему.

Може и 21. јуна

- Сагласили су се да би септембар био боља опција за изборе, али да свакако размишљају и о изласку на изборе 21. јуна. Остало је да свако прича са својим тимом, па да се опет састану и евентуално одлуче шта им је чинити - наводи исти саговорник.

Како објашњава, идеја око које се Ђилас сагласио с Тадићем је да се формира велика Демократска странка, али како је до избора остало мало времена, морало би да се сачека да они прођу.

Занимљиво је да састанку нису присуствовали ни лидер демократа Зоран Лутовац ни председник Народне странке Вук Јеремић.

Обрадовић за излазак

Како нам објашњавају добро упућени, једна идеја око које се разговара јесте да ДС, СДС, ССП и ПСГ буду једна колона, грађанска и проевропска, и у њој се не би нашле Народна странка и Двери.

Извор каже и да су Ђилас и Трифуновић, након састанка с Тадићем, разговарали и са Бошком Обрадовићем.

- Обрадовић је веома одлучан да на изборе треба да се изађе, али то није никакав нови став, он већ дуго тако размишља - наводи добро упућени извор близак лидеру Двери.

Како сазнају новинари из Народне странке, та организација остаје при ранијој одлуци да се на изборе не иде, јер осим што по њиховом мишљењу нема фер услова, обавезује их и раније донета одлука.

- Знали смо од почетка да би овако нешто могло да се догоди и да поједини прекрше одлуку о бојкоту. Како сада да објаснимо бирачима да су се услови напрасно створили и да одустајемо од свега о чему смо месецима причали - каже извор нашег листа из Народне странке.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке, потврдио је наша сазнања да је та странка донела одлуку о бојкоту и да је неће мењати за јунске изборе.

- Услови за изборе су данас после ванредног стања далеко лошији него у моменту када смо донели одлуку о бојкоту избора, јер не постоје елементарни услови за одржавање фер избора у Србији - наводи Алексић.

Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић и потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић јуче нису одговарали на питање да ли преиспитују одлуку о изласку на изборе. Ни Бошко Обрадовић, лидер Двери, није био расположен да говори о овој теми.

Избори 21. јуна, у мају без скупова у затвореном

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће 21. јуна бити одржани парламентарни и локални избори. Он је након састанка са представницима странака које су најавиле учешће на изборима рекао новинарима да су разменили ставове о свему што су радили у претходном периоду и разговарали како да се на најбољи начин, поштујући Устав и законе, изађе на изборе. Према његовим речима, прихваћена је идеја неких странка које су тражиле више времена, тако да ће парламентарни и локални избори бити одржани 21. јуна.

Вучић је навео да је разговарано и о равномерности у представљању, као и о предизборним скуповима и рекао да ће се поштовати одлуке струке.

- Прилично је извесно да у мају неће бити скупова, свакако не већих скупова и не у затвореном простору. У јуну ћемо чекати мишљење епидемиолога и неки од нас се надају да ће бити могуће да тада имамо скупове. Могуће да их буде. У сваком случају, то неће зависити од нас, већ од нивоа епидемије - рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ  какав је апел упућен.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА