Најновије

"УСПЕШНА САРАДЊА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ И ВОЈСКЕ РУСИЈЕ!": Амбасадор Боцан-Харченко и министар Вулин разговарали о сузбијању епидемије

Министар одбране Александар Вулин састао са данас са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Боцан-Харченком. Теме састанка биле су актуелна борба против коронавируса и сузбијање епидемије и сарадња две војске.

Александар Вулин и Александар Боцан-Харченко (Фото: mod.gov.rs)

Министар Вулин пренео је захвалност председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића председнику Руске Федерације Владимиру Путину, који је донео одлуку да се упуте експертски тимови и медицинска помоћ из Русије ради спречавања даљег ширења и сузбијања коронавируса, чиме је потврдио солидарност Руске Федерације и у овим тешким тренуцима за обе земље.

Посебну захвалност министар Вулин изразио је министру одбране Сергеју Шојгуу на личном ангажовању и уложеним напорима на допремању медицинске помоћи и упућивању експертских тимова Оружаних снага Руске Федерације ради помоћи Србији на сузбијању и гашењу епидемије.

Саговорници су се сагласили да су руски и српски тимови АБХО јединица, као и руски тим медицинских експерата, заједно успели да за кратко време ставе под контролу епидемију у највећим жариштима у нашој земљи.

Министар Вулин рекао је да је Србија с великом чашћу примила позив за учешће јединице Војске Србије на Војној паради 9. маја на Црвеном тргу у Москви, поводом 75 година од победе у Другом светском рату, али да нажалост величанствена парада неће бити организована због актуелне пандемије. Он је изразио уверење да ће, када се за то створе услови, парада бити организована и да ће припадници Војске Србије учествовати и поново бити у строју победника.

Амбасадор Боцан-Харченко истакао је досадашњу одличну сарадњу два министарства одбране и војски на војно-војном, војнотехничком, војнообразовном и војноекономском плану. Он је оценио да је сарадња у области одбране на историјском врхунцу.

На састанку је истакнуто да ће војно-техничка сарадња бити настављена према плану, а да ће сарадња у области одбране бити настављена и одржавањем вежби које су до сада показале висок ниво професионализма и врхунску обученост, као и демонстрацију пријатељских односа на терену.

Бошко Обрадовић упао са пиштаљком на седницу скупштине Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА