Најновије

ХУМАНИТАРНА МИСИЈА У ТЕШКА ВРЕМЕНА: Руси упутили медицинску помоћ за Републику Српску!

Руска хуманитарна мисија данас је преко свог Регионалног представништва за Балкан упутила медицинску помоћ Републици Српској, која ће бити уручена у суботу, 9. маја, за Дан победе, саопштено је из Представништва Републике Српске у Београду, пише Срна.

Сергеј Лавров (Фото: mid.ru)

– Донација обухвата лекове широке примене чија је листа утврђена у договору са Министарством здравља Републике Српске – наводи се у саопштењу Представништва, уз чије учешће је реализована ова акција, преноси Српскаинфо.

Руководилац Регионалног представништва Руске хуманитарне мисије за Балкан Михаил Бондар је истакао да је основни циљ ове организације да допринесе да Република Српска лакше савлада здравствену кризу изазвану вирусом корона и да пошаље поруку солидарности са братским српским народом.

– Увек смо ради да учествујемо у заједничком превладавању хуманитарних потешкоћа – истакао је он.

Бондар је посебну захвалност изразио партнеру ове руске организације Представништву Републике Српске у Србији и шефу Представништва Млађену Цицовићу, захваљујући чијим кључним иницијативама и подршци ова донација данас, како је навео, стиже у Републику Српску као резултат правог руско-српског партнерства.

Он је за указану велику непосредну помоћ захвалио и Амбасади Руске Федерације у БиХ и руском амбасадору Петру Иванцову који ће и уручити донацију званичницима Републике Српске на Дан победе- 9. маја.

Руска хуманитарна мисија је невладина непрофитна организација основана 2010. године указом председника Руске Федерације, а њено Представништво за Балкан је почело са радом 2015. године.

Српски генерал осуо паљбу по Александру Вучићу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА