Најновије

НАКОН СЕРИЈЕ НАПАДА НА НАФТНЕ ОБЈЕКТЕ: Америка повлачи ракетне системе "Патриот" из Саудијске Арабије!

Америчке власти повлаче противваздушне ракетне системе „Патриот“ из Саудијске Арабије и разматрају могућност смањења војног потенцијала у земљи, пише „Волстрит џурнал“, позивајући се на неименоване изворе.

Ракетни систем "Патриот" (Фото: army.mil)

Према речима неколико неименованих америчких чиновника, САД повлаче из Саудијске Арабије четири батерије противваздушних ракетних система „Патриот“, заједно са десетинама војника који су били послати тамо након серије напада на саудијске нафтне објекте прошле године, пише лист.

Наглашено је да су из региона повучене две ескадриле америчких ловаца. Осим тога, званична лица САД ће ускоро размотрити питање смањења америчког присуства у Персијском заливу.

„Повлачење противракетних комплекса „Патриот“ из Саудијске Арабије, као и друга смањења заснована су на оценама неких званичних лица, по којима Техеран више не представља непосредну претњу америчким стратешким интересима“, навео је лист.

У септембру је прошле године Хути су преузели одговорност за ракетни напад на објекте нафтне компаније „Сауди Арамко“. Тада је Саудијска Арабија морала да смањи производњу нафте два пута.

Трамп уводи још више санкција Сирији, у време највеће кризе са корона вирусом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА