Најновије

ЧОВИЋ О ПРОВОКАЦИЈИ ПРИШТИНЕ И ТИРАНЕ: Ми у кошарци КиМ сматрамо саставним делом Србије!

Имајући у виду да је премијер Албаније Еди Рама уметник и спортски настројен, пошто стално носи "адидас "патике, можда му је пало на памет да АБА постане "Албанска баскетбол асоцијација", рекао је Небојша Човић.

Небојша Човић (Фото: Јутјуб)

- Приштина и Тирана ниједан потез не вуку, а да то није смишљена провокација. О било којој области се радило, у овом случају спорту. Пре две--три године један клуб из Приштине покушао је да уђе у АБА лигу. Није могао јер проходност у прву и другу АБА лигу, када је у питању КиМ, остварује се искључиво преко Србије, односно КЛС. Без обзира на све, ми у кошарци КиМ сматрамо саставним делом Србије под специјалним надзором међународне заједнице, који све више личи на класичну окупацију - реакција је председника Црвене звезде Нобојше Човића, за "Новости", на најаву да би КС тзв. државе Косово и Албаније могли на јесен да организују заједничку кошаркашку лигу.

Човић одбацује било какву могућност да, чак и ако та лига заживи, неки клуб одатле добије проходност у АБА:

- Ово што су сад смислили не може ни у ком случају да буде пандан АБА лиги, нити ће одатле моћи да иду у АБА лигу. Она се односи искључиво на регион који представља простор бивше СФРЈ. Можда мисле да могу да праве некакве пандане, имајући у виду да Албанци имају територијалне претензије према Србији, што смо већ видели. Сваки дан гледамо колике су им претензије према Македонији, мало пригушеније и према Црној Гори. Не крију да имају и према Грчкој, чини ми се да се тај део зове Епир. Можда тако мисле да праве неку Тирана-Приштина лигу. Имајући у виду да је премијер Албаније Еди Рама уметник и спортски настројен, пошто стално носи "адидас "патике, можда му је пало на памет да АБА постане "Албанска баскетбол асоцијација".

Како јавља дописник РТС са КиМ, према замисли у Приштини, лига би требало да стартује на јесен.

- Преговори око стварања заједничке кошаркашке лиге Косова и Албаније су у завршној фази и сада већ покушавамо да ускладимо календар такмичења и видимо колико би то коштало и било исплативо за клубове - поручио је Арбен Фетаху, председник КС тзв. државе Косово, додајући да је план да касније укључе и клубове из Северне Македоније. 

Срђан Ного одржао оштар говор на протестној шетњи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА